TREES: “Trees”

Μια φινλανδική έκπληξη με περίμενε στο e-mail της Svart Records. Κάτι που δεν περίμενα να ακούσω από αυτήν την εταιρεία και κάτι που ψυχολογικά χρειαζόμουν.

Οι Φιλανδοί Trees (είναι τέσσερις όμως) ευαγγελίζονται πως παίζουν αμερικάνικο folk rock, εμπνευσμένο από την 60s περίοδο αυτού. Και έχουν δίκιο βουνό.

Με το που ακούς τη φωνή του κυρίου Santeri Vänttinen έρχεται στα μυαλά σου ο ανυπέρβλητος Καναδός Neil Young, ενώ μουσικά θα νιώσεις τον Bob Dylan και τους The Band. 10 όμορφα κομμάτια, που στόχο έχουν να σου κάνουν παρέα όταν πίνεις το πρωινό σου καφεδάκι ή όταν χαλαρώνεις το βραδάκι λίγο πριν πλαγιάσεις για ύπνο.

Από όσο θα αντιλαμβάνεται κάποιος μουσικόφιλος από τα παραπάνω ονόματα, οι Trees περιέχουν και μια καλή δόση americana, ειδικά σε κομμάτια σαν τα “Scarlet Letters” και στο τελευταίο “A new day”. To “Trees” είναι μια συλλογή καλογραμμένων folk rock τραγουδιών, σαν εκείνα που κατέληξαν νονοί της indie σκηνής, και τα μη συμβατικά μουσικά όργανα (βιολί, πνευστά) όπου εμφανίζονται δίνουν μια διαφορετική νότα και κάνουν το album ακόμη πιο ευχάριστο.

Η παραγωγή είναι ιδιαιτέρως ισορροπημένη και τονίζει τα καλά στοιχεία των Trees, οι οποίοι είναι κάτι το οποίο οι ελαφροροκάδες θα πρέπει να ακούσουν. Αν και είναι κυρίως χαμηλών τόνων (λίγο πιο δυνατά από unplugged) η μουσική τους έχει δυνατή ψυχή και σου μιλάει αμέσως.

Η έκπληξη αυτή ήταν ευχάριστη! Τα “δέντρα” μου έδωσαν χαρά.

Highlights: “Lovers”, “Scarlet Letters”, “Indian Summer”, “Out in the Open”, “A New Day”

437

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.