HERMAN FRANK: “Fight the Fear"

Όταν έχεις στα χέρια σου, ένα άλμπουμ από έναν βετεράνο του heavy metal, τότε ξέρεις τι περιμένεις να ακούσεις. Αγνό, ατόφιο metal, όπως το έχουμε αγαπήσει και όπως του αξίζει να ακούγεται. Ο Herman Frank, στη νέα του δουλειά, με τίτλο “Fight The Fear”, εξαπολύει καυτό ατσάλι, παρασύροντας ότι βρίσκεται στο διάβα του.

Με θητεία σε μπάντες, όπως οι Accept και οι Victory, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι λιγότερο, από έναν βιρτουόζο της κιθάρας. Το σόλο project του, υπάρχει από το 2008, ενώ πλέον έχει μεταμορφωθεί σε κανονικό συγκρότημα, που παραδίδει μαθήματα heavy metal ιστορίας. Μετά τα “Loyal to None”, “Right in The Guts” και “The Devil Rides Out”, ήρθε η σειρά του τέταρτου full length οδοστρωτήρα, “Fight the Fear”.

Ο ήχος του δίσκου, είναι heavy, με αρκετά power στοιχεία. Η, γεμάτη γρέζι, φωνή και οι εξαιρετικές ερμηνείες του Rick Altzi (ex-Masterplan), δίνουν μία ξεχωριστή ώθηση στα κομμάτια. Τα καταιγιστικά riffs, αναπόσπαστο μέρος της μπάντας, λόγω του Frank.

Το εναρκτήριο κομμάτι, “Until The End”, σε βάζει από νωρίς στο κλίμα του δίσκου. Γρήγορος ρυθμός και εύκολο ρεφρέν, στήνουν αυτό το σκηνικό heavy metal πολέμου. Τα “Fear”, “Terror”, “Hatred” και “Wings Of Destiny”, έρχονται σαν πυροβολαρχία, έτοιμη να εξαπολύσει την επίθεση της, και να αφήσει στάχτη και αποκαΐδια στο πέρασμα της. Riffs από ατσάλι, heavy σολαρίσματα που θα ζήλευαν πολλές μπάντες και ρεφρέν ευκολομνημόνευτα, δημιουργούν αυτή την εξαιρετική τετράδα. “Hail & Row”, ένα πιο επικό κομμάτι, σε mid-tempo ρυθμό, χωρίς να χάνει σε ποιότητα και τεχνική. Ακόμα και τα πιο light, ας πούμε, τραγούδια του άλμπουμ, όπως τα “Rock You”, “Don’t Cross The Line” και “Are You Ready”, ξεχωρίζουν για καλοπαιγμένα σόλο και την heavy αισθητική που τους δίνει, η φωνή του Altzi.

Η εποχή του Frank στους Accept, δεν θα ξέφευγε από το άλμπουμ, και τα “Terror”, “Hitman” και “Stay Down”, έρχονται να μας τη θυμίσουν με τα riffs τους. Το “Sinners”, είναι ένα γρήγορο κομμάτι, στα όρια του power, ενώ το “Lost In Heaven”, είναι μία ευχάριστη μπαλάντα, ρίχνοντας την αυλαία του δίσκου, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το 2019, θα μας βρει να περιμένουμε πως και πως, την ημέρα κυκλοφορίας αυτής της εξαιρετικής δουλειάς, του Herman Frank και της παρέας του. Το heavy metal ζει, είναι εδώ και θα κρατάει τη φλόγα ζεστή, με τέτοια άλμπουμ. Και εμείς, είναι σίγουρο ότι θα στηρίζουμε αυτές τις μπάντες, αυτές τις κυκλοφορίες.

555

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.