SICK OF IT ALL: “Wake the Sleeping Dragon!”

Ψιτ, νέο! Έλα εδώ, κάθισε να δεις πως γίνεται σωστά το hardcore!

32 χρόνια, 12 albums, εκατοντάδες ζωντανές “μάχες” και ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του hardcore είναι πάλι εδώ.

Το 12o album των Sick Of It All δεν αλλάζει κάτι μουσικά για τους Νεοϋορκέζους, πράγμα που δεν θα περίμεναν άλλωστε οι μύστες του είδους, αλλά για μια ακόμη φορά κυκλοφορούν έναν οδηγό προς ναυτιλομένους! Αν λοιπόν, θέλεις να παίξεις γκρουβάτο hardcore, στα πλαίσια που το έχουν ορίσει οι SOIA, οι Agnostic Front και οι Madball, τότε άκου το “Wake the Sleeping Dragon!” και μάθε σωστά την μπαλίτσα!

17 τραγούδια που κανένα δεν φτάνει τα 3 λεπτά, σε ένα σύνολο λίγο άνω του μισαώρου, γεμάτου με καταιγιστικά riffs, gang choruses, ανελέητο τούπα-τούπα και τρομοκρατική ερμηνεία του τεράστιου Lou Koller.

Τρως την πρώτη μπούφλα με το που ανοίγει ο δίσκος με το “Inner Vision” και πριν προλάβεις να συνέλθεις τρως αλλεπάλληλες και επαναλαμβανόμενες. Εξαιρετικά κομμάτια νοϋορκέζικης HC σχολής όπως τα “That Crazy White Boy Shit” και το συνταρακτικό “Robert Moses Was a Racist”, μια Oi Punk αίσθηση με το “Bull’s Anthem” που θα κάνει ταμείο σε κάθε μπάρα του κόσμου αυτού και χαμός στο ίσωμα με “Self Important Shirthead”, “To The Wolves” και με το μοναδικά γκρουβάτο “Always With Us”.

Το “Wake the Sleeping Dragon!” είναι αυτό που εννοεί ο τίτλος του! Ξυπνάει τον κοιμισμένο δράκο στα βάθη των ψυχών των SOIA, οι οποίοι εν έτει 2018 κυκλοφορούν έναν από τους πιο ολοκληρωμένους δίσκους τους. Με αυξημένες τις εμφανίσεις ομαδικών φωνητικών σε σχέση με το προηγούμενο “Last Act of Defiance”, πάρα πολύ καλή παραγωγή The Jerry Farley (Lamb Of God, Every Time I Die), ο οποίος έχει βοηθήσει και στη σύνθεση και την ενορχήστρωση, οι SOIA μας προσφέρουν ένα από τα λαμπρότερα διαμάντια του παραδοσιακού NYHC, τουλάχιστον για την δεκαετία που διανύουμε. Στα φωνητικά έσπευσαν να βοηθήσουν οι Tim McIlrath (RISE AGAINST) και CHUCK RAGAN (HOT WATER MUSIC), οι οποίοι κάνουν λίγο παραπάνω ελκυστική την αγορά του album

Μπορεί να πέρασαν τα χρόνια, αλλά η μπογιά των SOIA δεν έχει ξεθωριάσει διόλου και οι thrashαριστές κιθάρες, όπως ακούγονται στο “Hardcore Horseshoe”, θα πείσουν να ασχοληθούν με το ιδίωμα, ακόμα και κάποιους που ως τώρα το χλεύαζαν!

Υποκλίνομαι και πατάω το repeat για μια ακόμη φορά!!!

Γέροι ε; Μας σουβλίζουν με βία και ζητάμε και άλλο!

626

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.