LUCIFER'S FALL: “Tales from The Crypt"

Οι συλλογές , περισσότερο γνωστές ως best of, δεν είναι κάτι κακό, ανάλογα με το τι εξυπηρετούν πάντα. Αντίθετα, μπορεί να αποβούν μία ευχάριστη κυκλοφορία για τη μπάντα, καθώς είναι πιθανό να φέρει νέους οπαδούς. Σίγουρα, λειτουργούν ως ένα διάλλειμα μεταξύ δύο άλμπουμ ή ακόμα και ως ευκαιρία για το σχήμα, να κυκλοφορήσει υλικό που δεν είναι εύκολο να βρεθεί από τους die-hard οπαδούς του. Οι Lucifer’s Fall, κάτι ανάλογο προσπαθούν να πετύχουν, με το “Tales From The Crypt”.

Οι Αυστραλοί doom metallers, από την ΑδελαΪδα, δημιουργήθηκαν το 2013 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ, αρκετά singles και κάποια demo. Η αρχή έγινε με το ομώνυμο “Lucifer’s Fall”, το 2014, ενώ το “II:Cursed And Damned”, κυκλοφόρησε το 2016.

Το “Tales From The Crypt”, περιέχει 13 κομμάτια σε σπάνιες εκτελέσεις. Οι επιλογές των τραγουδιών, είναι από όλη την πορεία του γκρουπ μέχρι τώρα, από το πρώτο demo, έως το τελευταίο single.

Το εναρκτήριο “Trapped In Satan’s Chains”, θυμίζει λίγο από Danzig. Το “Dirty Shits”, έχει κάτι από Motorhead. Δύο κομμάτια, που δεν παραπέμπουν σε μία doom μπάντα. Τα υπόλοιπα τέσσερα, τα χαρακτηρίζει ο βαρύς doom ήχος με τα μεγάλα σόλο. “Unknown Unnamed”, “Deceiver”, “Die Witch Die” και “Death Of The Mother”, είναι κλασσικά Lucifer’s Fall τραγούδια, πλέον, όπου εδώ έχουν και μία παραμόρφωση στα φωνητικά σε κάποια σημεία. Τα “Cursed Priestess”, “Damnation”, “The Mountains Of Madness” και “(Fuck You) We Are Lucifer’s Fall”, είναι ηχογραφημένα κατευθείαν από το στούντιο, από πρόβες του σχήματος.

Είναι εμφανής η χαλαρότητα της μπάντας και ο στουντιακός ήχος, στο υπόβαθρο. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα υπόλοιπα τρία τραγούδια, διασκευές του γκρουπ σε κάποιους από τους ήρωες του. Έτσι θα ακούσετε το “Cromwell” των Reverend Bizarre, όπου είναι παιγμένο χωρίς πρόβα , Το “Stand Up And Fight” των Exciter και το “Angel Witch” των Angel Witch, σε live εκτέλεση.

Από τα τραγούδια, που βρίσκονται στο άλμπουμ, γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για μία συλλογή, για τους ψαγμένους φίλους του γκρουπ. Σίγουρα, μία αξιόλογη κυκλοφορία, αφού περιέχει κάποια από τα καλύτερα κομμάτια της μπάντας, από όλη την πορεία της μέχρι τώρα. Και ποιος ξέρει, ίσως κάτι καλό μας ετοιμάζουν για το μέλλον.

874

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.