HEX A.D: “Netherworld Triumphant”

Κατά καιρούς, αναδύονται νέες μπάντες, όπου προσπαθώντας να βρουν τον ήχο τους, συνδυάζουν διάφορα είδη της rock και metal σκηνής. Άλλες φορές πετυχαίνουν έναν ιδιαίτερο ήχο, κάποιες άλλες γίνονται απλά απομιμήσεις. Οι Hex A.D, νομίζω ότι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, καθώς το ηχητικό αποτέλεσμα του “Netherworld Triumphant”, είναι αρκετά ενδιαφέρον.

Οι Hex A.D, είναι ένα νορβηγικό group, που αποτελείται από τους Rick Hagan, κιθάρα και φωνή, Mags Johansen, πλήκτρα και όργανα, Arry Gogstad, στο μπάσο και Matt Hagan, στα τύμπανα. Ο ήχος τους, είναι μία μίξη doom metal, με prog rock στοιχεία και λίγη δόση psychedelic/stone rock.

Το εισαγωγικό “Himmelskare”, αφήνει τη θέση του στο “Skeleton Key Skeleton Hand”. Ένα αρκετά γρήγορο κομμάτι, για doom metal, με αρκετά prog rock στοιχεία. Το “Netherworld Triumphant Part I”, συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, με ωραίο στίχο και εύκολο ρεφρέν, εμφανίζοντας και κάποιες desert/stoner πινελιές. Το instrumental “Netherworld Triumphant Part II”, είναι η επιτομή του ήχου των Hex A.D. Doom ήχος, με progressive rock περάσματα.

Ακολουθεί, ίσως το καλύτερο κομμάτι του δίσκου, το “Warchild”. Η συμμετοχή του πρώην κιθαρίστα του Dio, Rowan Robertson, δίνει μία άλλη δυναμική στο τραγούδι. Αργός ρυθμός, βαρύ riff και τρομερό σόλο, με την υπογραφή του Rowan, συνθέτουν αυτή τη δυνατή στιγμή του album. Στο “Boars On Spears”, είναι έντονες οι Pink Floyd-ικές επιρροές της μπάντας. Το κομμάτι, γυρνάει και σε πιο stoner φόρμες, από τη μέση και μετά. Το πιο κοντινό και αντιπροσωπευτικό στον ήχο τους, είναι το “Ladders To Fire”. Πολύ αργός ρυθμός, βαριά riffs και σόλο, με τη φωνή του Rick , να νομίζεις ότι έρχεται από τα έγκατα της γης. Το τραγούδι, αλλάζει ηχητική πορεία από τη μέση και μετά, και γίνεται μία επική prog rock σύνθεση.

Οι Hex A.D, σίγουρα, πέτυχαν έναν άκρως ενδιαφέρον ήχο. Οι συνθέσεις, είναι αξιόλογες και πατούν πάνω στις όποιες φόρμες της μπάντας. Οι φίλοι του doom/prog rock, θα βρούνε τον μουσικό τους παράδεισο. Για μένα αξίζει τουλάχιστον μια ακρόαση. Ίσως σας μαγνητίσει…

520

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.