BURNING WITCHES: “Hexenhammer”

Η Ελβετία, μπορεί να μη φημίζεται για την πληθώρα των σχημάτων της, αλλά η σκηνή της μπορεί να περηφανεύεται για την εξαιρετική μουσική στόφα που τη διακρίνει. Οι Burning Witches έρχονται να το αποδείξουν περίτρανα αυτό, με μπροστάρη τη νέα τους δουλειά, “Hexenhammer”.

Η μπάντα, σχηματίστηκε μόλις το 2015 και έκτοτε έχει κυκλοφορήσει το ομώνυμο ντεμπούτο της, “Burning Witches” το 2016, ένα live album το 2017, το “Burning Alive”, και τώρα το δεύτερο full length album τους με τίτλο “Hexenhammer”, ευελπιστώντας στην απογείωση του ονόματος τους.

Το άλμπουμ, έχει τα εχέγγυα για να το καταφέρει αυτό, καθότι εμφανίζει όλες εκείνες τις προδιαγραφές, που θα το κατατάξουν στα κρυμμένα διαμάντια της εποχής μας. Αγνό heavy/power, με λίγο από epic σε κάποια κομμάτια, καλοδουλεμένα riffs και εύηχα solos, συγκροτούν το δεύτερο πόνημα της μπάντας.

Το instrumental “The Witch Circle”, διαδέχεται το “Executed”, ένα heavy/power κομμάτι, με δυνατό riff και εύκολο ρεφρέν, βάζοντας το υποψήφιο για θέση στο setlist επερχόμενης περιοδείας. Το mid-tempo “Lords Of War” που ακολουθεί, είναι ένα κομμάτι με εξαιρετικό riff και ωραίο στίχο. Το “Open Your Mind”, είναι ένα heavy τραγούδι,με γρήγορο ρυθμό. Η μπαλάντα “Don’t Cry My Tears”, με το τρομερό σόλο και τη δυνατή ερμηνεία της Seraina Telli, κατατάσσεται άνετα, στις καλύτερες στιγμές του album. Ο heavy metal ύμνος, “Maiden Of Steel” ακολουθεί και δείχνει ότι το σχήμα από το Brugg, βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Άλλο ένα must για επερχόμενη περιοδεία.

Το “Dungeon Of Infamy” παίζει το ρόλο της εισαγωγής, για το “Dead Ender”, ένα ακόμα mid-tempo κομμάτι, δουλεμένο στο γενικότερο ύφος του album. Το ομώνυμο “Hexenhammer” στη συνέχεια, είναι ένα γρήγορο heavy metal τραγούδι, με ωραίο στίχο και πολύ καλό riff. Δύο γρήγορα κομμάτια, στα όρια του power ακολουθούν (“Possession” και “Man-eater”) ανεβάζοντας την ένταση του δίσκου. Το album κλείνει με τη διασκευή του “Holy Diver” του αείμνηστου Ronnie James Dio, όπου η μπάντα δίχως να αλλοιώνει το κομμάτι, δίνει τη δική της εκδοχή, αποτίοντας φόρο τιμής στον μεγάλο κοντό του heavy metal.

Οι Burning Witches, σίγουρα με έκαναν να  σκεφτώ καλύτερα, το project γυναικεία σχήματα. Εκτός αυτού, πρόκειται για ένα από τα albums της χρονιάς, τηρουμένων των αναλογιών. Ένας must-have δίσκος, για κάθε δισκοθήκη μεταλά. Αφιερώστε λίγο χρόνο και ακούστε το, σίγουρα θα σας κερδίσει.

490

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.