EMPERORS OF THE WASTELAND: “Begin”

Αν μη τι άλλο η rock σκηνή είναι γεμάτη από μικρές, συμπαθητικές ιστορίες που ξεκινούν από την τρέλα μιας παρέας και καταλήγουν στην αναγνώριση, την αφάνεια, είτε σε ενδιάμεσες διαδρομές, που όλα μαζί απαρτίζουν το rock οικοδόμημα.

Μια τέτοια παρέα, οι Emperors of the Wasteland, από το Derby της Αγγλίας, μας συστήνεται με το ντεμπούτο της album “Begin”, μια δουλειά εξ’ ολοκλήρου με ίδια μέσα και τουλάχιστον από άποψη παραγωγής, οι τύποι τα έχουν πάει παραπάνω από περίφημα. 

Το ύφος; Old school hard rock με πολλά στοιχεία grunge! Το αν μας ψήνει μια τέτοια πρόταση έγκειται αποκλειστικά στο πως μας πλασάρεται η συγκεκριμένη revival εκδοχή, βεβαίως από το τι ψάχνει ο καθένας, αλλά κυρίως από την αυθεντικότητα και την έμπνευση που εκπέμπει ένα τέτοιο πόνημα.

Το βρετανικό λοιπόν τρίο, ξεδιπλώνει σε μια άκρως διασκεδαστική δουλειά, αποτελούμενη από 9 γκαζωμένα tracks, με όλα τα στοιχεία να είναι αρμονικά δεμένα και καλοδουλεμένα: “γεμάτος” ήχος, δίχως πληκτικές επαναλήψεις στη θεματολογία τους, πιασάρικες μελωδίες, κρυστάλλινα φωνητικά, βιρτουόζικα κιθαριστικά περάσματα και ανάλαφρη στιχουργική.       

Αναμφισβήτητα τα κουπλέ τους θυμίζουν Twisted Sister και KISS στο έπακρον, κι αυτό είναι ίσως ένα στοιχείο που τους κάνει περισσότερο ενδιαφέροντες και «αρεστούς» στ’ αυτιά μας, αφού οι εναλλαγές μεταξύ σκληρού (τεχνικού) hard rock ήχου και λυρισμού διαχέονται σ’ όλο το album δίχως να επαναλαμβάνονται και να κουράζουν.     

Θα έβαζα σίγουρα στην playlist μου τα “Whiskey and Pills”, “Faire Let Mort” και “Mickey Finn” και θα προτείνω στον DJ στο μπαράκι που συχνάζω, σε ανύποπτη στιγμή να βάλει κάποιο από αυτά και να ρωτήσω σα χαμένος: “Ωραίο κομμάτι φίλε, ποιοι είναι αυτοί;”

545

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.