Full House Brew Crew: “Me Against You”

Είναι φορές που η επανεμφάνιση ενός σχήματος, αργεί τόσο που είχαν αρχίσει να ξεθωριάζουν από τη μνήμη σου, αλλά όταν η εξελικτική τους πορεία είναι αλματώδης, τότε ο χρόνος της αναμονής άξιζε τα λεφτά του.

Οι Full House B.C., είθισται να αναφέρονται και ως το σχήμα του κιθαρίστα των Rotting Christ, Βαγγέλη Καρζή (που εδώ μας συστήνεται με επιτυχία και στα φωνητικά), μετά το δυναμικό τους ντεμπούτο το 2011 με το “Bet It All”, μπήκαν στο στούντιο, έβαλαν κάτω το υλικό τους, το περίσσευμα της διάθεσης και του ταλέντου τους και έπειτα από μια πολύ προσεγμένη παραγωγή μας παρουσιάζουν το “Me Against You”, με ιδιαίτερη περηφάνια!

Η αθηναϊκή Power Groove Metal κολεκτίβα κατορθώνει μέσα από 11 συνθέσεις να μας απογειώσει από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα σ’ ένα metal party, που θα πρέπει να είσαι έτοιμος να επισκεφτείς τον ορθοπεδικό σου για τυχόν αυχενικά επεισόδια με το πέρας της ακρόασης. Με καμία δόση υπερβολής, θεωρώ ότι το “Me Against You”, αποτελεί την επιτομή του σύγχρονου, εμπορικού και ποιοτικού τρόπου να γράψεις ένα metal δίσκο, κερδίζοντας fans από όλο το φάσμα της σκηνής.

Το catchy, το “πιασάρικο” ή όπως αλλιώς θέλουμε να ονομάσουμε κάτι που μας κολλάει στο μυαλό, εδώ βρίσκει τόσο πρόσφορο έδαφος ώστε βρίσκεσαι εγκλωβισμένος με το πέρας των πρώτων ακροάσεων ανάμεσα σε τουλάχιστον έξι θέματα που σε άγγιξαν περισσότερο,. “Cannot Be Judged”, “Me Against You”, σε αρπάζουν με τη μία από το γιακά,  με τις ευφάνταστες μελωδικές γραμμές τους και τον δυναμικό και τραχύ ήχο τους, ενώ τα “Bury Me” και “When I Crossed That Door!”, κρατούν τη λυρικότητα και τον συναισθηματισμό προσδίδοντας μια επιπλέον prog – metal χροιά.

Το αν από το album αναδύονται περισσότεροι Metallica και λιγότεροι Volbeat, ή ο ήχος τους προσομοιάζει περισσότερο σε Godsmack και Black Label Society από ότι Machine Head ίσως είναι αλήθεια, αλλά πιστέψτε με η σημασία είναι μικρή για να σκαλίσουμε επιρροές ή να εμπλακούμε σε συγκρίσεις κι αυτό θα το διαπιστώσετε με το που βάλετε το album να παίξει.

Το “Me Against You” εκτοξεύσει τις μετοχές τους κι αποτελεί εγγύηση για τη δική μας διάθεση! 

502

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.