REVERENCE: “Vengeance Is…Live"

Οι live κυκλοφορίες, είναι ιδιαιτέρως σημαντικές για τις μπάντες. Αφενός, γιατί καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν να αποδώσουν εξίσου τα κομμάτια τους και σε ζωντανές εμφανίσεις, και αφετέρου, να κερδίσουν λίγο χρόνο, ώστε να ανασυγκροτηθούν και να γράψουν νέο υλικό για επόμενο άλμπουμ. Οι Reverence, φαίνεται ότι κερδίζουν και από τα δύο αυτά στοιχεία, με το “Vengeance Is…Live”.

Οι Reverence, δημιουργήθηκαν το 2010, στην Αμερική και παίζουν heavy/power metal. Οι επιρροές τους, από τις κλασσικές περιόδους των Savatage, Queensryche και Judas Priest, με δυνατές ερμηνείες, καταιγιστικά riffs και εξαιρετικά σόλο.

Κυκλοφόρησαν το 2012, το “When Darkness Calls” , με αποθεωτικές κριτικές, που τους έβαλε σε περίοπτη θέση στο χώρο του metal, από νωρίς. Το 2015, κυκλοφόρησαν το “Gods Of War” , δείχνοντας εξαιρετική ωριμότητα και σε συνθετικές ιδέες και σε παίξιμο. Το 2016, ο Scott Oliva αντικαθιστά τον Todd Michael Hall, στα φωνητικά, αφού ο τελευταίος εισχώρησε στους Riot V. Ξεκίνησαν να γράφουν το νέο άλμπουμ, όταν ξαφνικά έχασαν τον Pete Rossi, κιθαρίστα της μπάντας. Αφού προσέλαβαν τον Paul Kleff, πρώην κιθαρίστα των Metal Church και Firewolfe, αποφάσισαν να αφιερώσουν το νέο τους EP “Forevermore” , στον εκλιπόντα Pete Rossi. Αυτή την περίοδο, γράφουν τη νέα τους δουλειά, που αναμένεται μέσα στο 2019.

Το “Vengeance Is…Live” , θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνετα ως ένα Best Of άλμπουμ, αφού περιέχει κάποια από τα καλύτερα τραγούδια της μπάντας, από όλους τους μέχρι τώρα δίσκους τους. Έτσι, εδώ θα βρείτε κάποιους από τους heavy/power ύμνους της μπάντας, όπως τα “When Darkness Calls” , “Until My Dying Breath” , “Bleed For Me” και “Angel In Black” . Περιέχει επίσης, το “Race To Obscene” , με το μνημειώδες riff. Θα βρείτε ακόμα τρία κομμάτια από το EP “Forevermore” , τα “Firelord” , “Phoenix Rising” και το “New Order” , όπου ο κόσμος δίνει βροντερό παρών, τραγουδώντας με τη μπάντα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, οι δύο cover εκτελέσεις στα “Power Of The Night” των Savatage, και στο “Wasted Years” των Iron Maiden, δύο από τις επιρροές τους. Ειδικά στο “Power Of The Night” , έχουν κάνει τρομερή δουλειά, καθώς το έχουν φέρει αρκετά κοντά στον ήχο τους, χωρίς να χάσει κάτι από την original έκδοση του. Το άλμπουμ κλείνει με το αγαπημένο των ακροατών, “Revolution Rising”.

Η μπάντα φαίνεται αρκετά δεμένη, παρουσιάζοντας μία εξαιρετική live εμφάνιση. Τρομερές ερμηνείες, επικοινωνία με τον κόσμο και εξαιρετικά riffs και σόλο, κάνουν το άλμπουμ, μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες live κυκλοφορίες.

Θεωρώ ότι, οι φίλοι του είδους θα μείνουν υπερευχαριστημένοι, από την εμφάνιση της μπάντας. Ίσως η καλύτερη live κυκλοφορία, για φέτος.

467

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.