BLADE KILLER: "High Risk"

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 με αρχές της δεκαετίας του ’80, και ενώ το Nwobhm βρισκόταν σε διαρκή άνοδο, ξεπήδησε ένα συγκρότημα, που έμελλε να γίνει το μεγαλύτερο στη heavy metal σκηνή, οι Iron Maiden.

Στις τάξεις του τότε, υπήρχε ένας χαρισματικός τραγουδιστής, ο Paul Di Anno. Τα ακούσματα του Di Anno, ήταν αυτά που πήγαν τη μπάντα σε πιο punk rock/metal μονοπάτια. Αυτή την περίοδο των Maiden, συμβουλεύονται οι Blade Killer, για να δημιουργήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, “High Risk”.

Η τετράδα από το L.A της California, μέσα από οκτώ νέες συνθέσεις, προσπαθούν να φέρουν στην σημερινή μουσική σκηνή, το feeling και τον ήχο των χρυσών δεκαετιών του metal. Ηχογραφημένο στα Birdcage Studios του LA, από τον Allen Falcon, και με τον Olaf Wikstrand, τραγουδιστή των Enforcer, να αναλαμβάνει τη μίξη και την παραγωγή ( Tribulation, Cauldron) , ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν την πρώτη full length δουλειά τους.

Το άλμπουμ ξεκινά με ένα δυνατό κομμάτι, το ‘’Lost Angels” . Γρήγορο ρυθμό, με καταιγιστικά riff, και φωνητικά που πλησιάζουν στον di Anno, σε βάζουν από τη πρώτη στιγμή, στο ύφος του άλμπουμ. Ακολουθεί ένα mid-tempo κομμάτι, το “Let Go” . Η εναλλαγή mid-tempo σε γρήγορο ρυθμό, μας δίνει το επόμενο κομμάτι, το “High Risk” . Στο ίδιο μήκος κύματος με το πρώτο, γρήγορος ρυθμός, ωραία riff. Ένα από τα καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ, το “In The Arms” , έχει σειρά. Πιασάρικη σύνθεση, με εξαιρετικό σόλο. Μια σειρά από γρήγορα κομμάτια, τα “Midnight” και “Rush” , ανεβάζουν την ένταση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το “Endangered” , ένα κομμάτι με εναλλαγές στο ρυθμό, από mid-tempo στην αρχή του, γίνεται ένα γρήγορο με καταιγιστικά riff. Το άλμπουμ κλείνει με το “Tomb” , ένα κομμάτι στο γενικότερο ύφος του άλμπουμ.

Πολλές μπάντες προσπάθησαν να μιμηθούν τους Maiden. Κάποιες απέτυχαν παταγωδώς. Οι Blade Killer,  φαίνεται ότι έχουν το κάτι ιδιαίτερο που χρειάζεται για να πετύχεις. Δεν αρκεί όμως, μόνο αυτό, χρειάζεται και διάρκεια.

516

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.