IDLE HANDS: “Don’t Waste Your Time “EP

IDLE HANDS: “Don’t Waste Your Time “EP

Στη σημερινή εποχή, συναντάμε το φαινόμενο, πολλές νέες μπάντες να προσανατολίζονται στις δεκαετίες του ’70 και ’80, για να πάρουν ιδέες και να δημιουργήσουν το δικό τους ήχο. Οι Idle Hands, είναι μία από αυτές τις μπάντες.

Δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 2017, από τον Gabriel Franco, πρώην μπασίστα των Spellcaster, ο οποίος εδώ κάνει τα φωνητικά και παίζει και κιθάρα. Έχουν κυκλοφορήσει ένα EP, το ομώνυμο, το 2017 και τώρα ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το δεύτερο EP τους, “Don’t Waste Your Time” . 

Οι επιρροές της μπάντας, είναι ιδιαίτερες. Από το κλασσικό heavy metal, μέχρι το gothic/dark rock των Depeche Mode και The Cure. Εμφανείς και οι progressive πινελιές.

Το εναρκτήριο κομμάτι του άλμπουμ , “Blade And The Will”, είναι μία από τις καλύτερες στιγμές του, και συνοψίζει το ύφος που θα ακολουθήσει η μπάντα εδώ. Γρήγορος ρυθμός, dark ύφος με prog δόσεις και ωραίο “πιασάρικο” ρεφρέν. Ακολουθεί ένα εξίσου δυνατό κομμάτι, το “By Way Of Kingdom” , στο ίδιο ύφος. Έξυπνη σύνθεση και ωραίο σόλο, και εδώ. Το επόμενο κομμάτι, “Can You Hear The Rain” , είναι μία μπαλαντοειδής σύνθεση, η οποία με τον dark/progressive ήχο, σε “γραπώνει” μέχρι το τέλος. Ακολουθεί το “Time Crushes All” , ένα γρήγορο κομμάτι, στα όρια του speed metal, για να κλείσει ο δίσκος με το mid-tempo, “I Feel Nothing” .

Όλες οι συνθέσεις είναι του Gabriel Franco, και έχουν να κάνουν με τη  μουσική έκφραση των συναισθημάτων του ίδιου, σε σχέση με την κοινωνία και τη ζωή γενικότερα, όπως είπε πρόσφατα.

Σίγουρα ένας ιδιαίτερος ήχος και μία προσεγμένη δουλειά, που αξίζει το χρόνο μας. Τουλάχιστον ως προς το άκουσμα του EP. Περιμένουμε το άλμπουμ μέσα στο 2019, για πιο ασφαλή συμπεράσματα. 

919

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.