CULTURAL WARFARE: “Warmageddon”

Οι Cultural Warfare είναι μια Αμερικανική thrash μπάντα με έδρα την Καλιφόρνια η οποία με το debut full length της παρουσιάζει μια συμπαθητική αλλά ωστόσο τυπική δουλειά.

Με πάρα πολλές δόσεις καθαρού Sanctuary / Metal Church U.S. heavy μέσα του, το υλικό του “Warmageddon” έχει συνθετικές αρετές, μπολιασμένο από κλασσικότατα thrash αρχέτυπα όπως τα όρισαν οι Testament, οι Exodus, οι Overkill, οι Flotsam & Jetsam (κυρίως στα solo parts των κομματιών) και φυσικά οι Slayer.

Τεχνική riffολογία από τον Billy Garoutte σε κομμάτια που απομακρύνονται της στείρας tapa tupa φιλοσοφίας (με σπουδαία απόδοση από τον drummer Kevin Doughty, ίσως το μόνο αδιαμφισβήτητο highlight του album) και καλή ερμηνεία από τον Jaques Serrano ο οποίος έχει αρκετά ευρεία εκφραστική γκάμα, θυμίζοντας άλλες φορές τον Blitz των Overkill και άλλες τον εκλιπόντα πλέον Warrel Dane.

Η παραγωγή είναι καθαρή αν και αδικεί τους Cultural Warfare (οι κιθάρες ακούγονται αρκετά ελαφριές και το μπάσο είναι λίγο πίσω με αποτέλεσμα ο όγκος να είναι ελαττωμένος), χωρίς βέβαια να σημαίνει αυτό ότι είναι ενοχλητική. Απλά θα έλεγα ότι παρα-είναι “μαλακός” ο ήχος για το είδος μουσικής που διαπραγματεύονται οι Καλιφορνέζοι.

Στο “Warmageddon” υπάρχουν αρκετά ενδιαφέρουσες συνθέσεις όπως τα heavy thrash “Divided We Crawl” και “Politikill”, το πολύ καλό “G.O.D”, το “Eyes of the Land” με το πολύ καλό ρεφρέν του, το “Two Spirits” που Megadethίζει, το “Witches Prayer” και το instrumental outro “New Beginning” και γενικά σαν μπάντα δεν είναι κακοί σ’ αυτό που κάνουν. 

Τους συμπαθείς αλλά μέχρι εκεί, δεν είναι και κάτι ασυνήθιστο ή πρωτόγνωρο, οι πρακτικές που ακολουθούνται είναι γνωστές και χιλιοπαιγμένες εδώ και τρείς δεκαετίες. Από την άλλη επειδή η παρθενογένεση σπανίζει και φυσικά χωρίς να έχω την απαίτηση να είναι αυτοσκοπός οποιασδήποτε μπάντας, σαν thrash μουσική το “Warmageddon” είναι αξιόλογο αλλά σίγουρα υπάρχουν πολύ καλύτερα πράγματα στα ύδατα αυτά. Σε σχέση, για παράδειγμα, με τα εγχώρια “αγγελούδια” μας, ακούγονται αρκετά “φτωχοί”. Προοπτικές έχουν πάντως. Θα δούμε κατά πόσο είναι ικανοί να εξελιχθούν στα επόμενα βήματά τους.

https://www.facebook.com/CulturalWarfare/

547

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1164 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.