DIVINE ASCENSION: “The Uncovering”

Στο χώρο του progressive metal, ο πήχης είναι ήδη πολύ ψηλά. Όταν έχεις να συναγωνιστείς μπάντες-ορόσημα του είδους, όπως Dream Theater, Fates Warning, Queensryche, Pain Of Salvation και άλλες, είναι πολύ δύσκολο το έργο σου.

Για να μπορέσεις να πετύχεις, θα χρειαστεί να έχεις κάποια στοιχεία-κατατεθέν του είδους. Έξυπνες συνθέσεις, τεχνικό παίξιμο και πάθος στα φωνητικά, είναι λίγα εξ’ αυτών. Οι Divine Ascension, φαίνεται ότι έχουν να επιδείξουν αρκετά από αυτά, στο νέο τους άλμπουμ, “The Uncovering” .

Οι Αυστραλοί, αφού έκαναν το ξεπέταγμα τους στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, με τις support εμφανίσεις στο πλάι των Blind Guardian, ετοιμάζονται για το άλμα στην Ευρώπη, ως support, στους τεράστιους Stratovarius και τους ανερχόμενους Gloryhammer. Αυτό από μόνο του, τους δίνει τη δυνατότητα, το βήμα, για να επιτύχουν στο χώρο του progressive ήχου. 

Το άλμπουμ ξεκινά με δύο δυνατά κομμάτια, τα “Evermore” και “Prisoner”, που είναι η επιτομή του progressive metal. Έξυπνοι στίχοι, τεχνικό παίξιμο και εξαιρετικά σόλο, μαζί με τα γεμάτα πάθος φωνητικά, συνθέτουν ένα τρομερό μίγμα, από τα πρώτα κιόλας τραγούδια του άλμπουμ. 

Ο ρυθμός πέφτει, με το “The Fallen” , που περιέχει ένα από τα καλύτερα σόλο του δίσκου. 

Η ιδιαιτερότητα του “Pursuit Of Desire” έγκειται στο γεγονός ότι στα φωνητικά, συμμετέχει ο εξαιρετικός frontman των Evergrey, Tom S Englund. Αρκετά μελαγχολικό κομμάτι, που δεν χάνει σε τεχνική. 

“New World” και “Revolution Phase” ακολουθούν, με σκοπό να ανεβάσουν και πάλι την ένταση, για να έρθει ένα από τα καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ, το “Beyond The Line” . Γρήγορος ρυθμός, τεχνικό και ωραίο σόλο, δημιουργούν ένα αξιόλογο κομμάτι. 

Ακολουθούν ακόμα δύο δυνατά κομμάτια, τα “One Step From Here” και “Bittersweet Divide” , με το δεύτερο να υπερέχει καθαρά σε ποιότητα. Εύκολο ρεφρέν και εξαιρετικό σόλο, συνθέτουν ένα δυνατό progressive κομμάτι. Το άλμπουμ κλείνει με το instrumental, “Vultures”.

Αυτό που κάνει ιδιαίτερο το εν λόγω άλμπουμ, είναι τα γυναικεία φωνητικά, τα οποία σπάνια συναντάς σε progressive metal μπάντα. Επίσης, ατού στα χέρια της μπάντας, και η συμμετοχή του Tom S Englund, ενός από τους κορυφαίους frontman στο χώρο. 

Mία από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς στο χώρο του progressive/ power ήχου κατά τη γνώμη μου. 

Σίγουρα οι φίλοι του είδους, θα το απολαύσουν. 

602

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.