FLIGHT : “A Leap Through Matter”

Μου αρέσουν οι μπάντες, που έχουν κατασταλάξει στον ήχο τους και τον υπηρετούν πιστά. Έχουν μουσικό “θράσος”, δεν αναλώνονται σε πειραματισμούς για να κερδίσουν σε εμπορικότητα. Άλλωστε, αυτό τους το αναγνωρίζει και ο οπαδός. Μία τέτοια μπάντα, φαίνεται πως είναι οι Flight.

Δημιουργήθηκαν το 2012 ως τρίο, με τον Christoffer Brathen στη φωνή και στην κιθάρα, τον Jonas Bye στο μπάσο και τον Carl Christian Holm στα τύμπανα. Το 2013, προστέθηκε στο line up και ο Kristian Ingvaldsen, σαν δεύτερη κιθάρα. Το 2015, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, “Flight”, και τώρα έφτασε η ώρα για το δεύτερο άλμπουμ τους, “A Leap Through Matter”.

Ο ήχος τους, κατατάσσεται στο κλασσικό heavy rock της δεκαετίας του ’70. Οι επιρροές τους από Judas Priest κυρίως, Iron Maiden εποχής Di Anno, Winterhawk, Saxon, μέχρι και πιο rock φόρμες των Camel, Pink Floyd.

Το άλμπουμ ξεκινά με το instrumental, “Arrival”, και το διαδέχεται το “One With The Sun”, ένα ανάλαφρο heavy rock κομμάτι, με ένα από τα καλύτερα σόλο του δίσκου. Τα “The Pendulum” και “A Leap Through Matter”, είναι η επιτομή του ήχου των Flight. Ανάλαφρος ρυθμός, ωραία riff και σόλο που σε γυρίζουν εκεί στη ‘70s δεκαετία. Ακολουθεί το καλύτερο τραγούδι του άλμπουμ, “Ride On”. Γρήγορο, μελωδικό, με δουλεμένο στίχο και εξαιρετικό σόλο. Τα επόμενα δύο, “The Traveller” και “Reviving Waves”, είναι στο γενικότερο ύφος του άλμπουμ. Ο δίσκος κλείνει με το επτάλεπτο heavy rock έπος, “Leave The Coast”. Έξυπνη σύνθεση, με ωραίο riff και σόλο.

Σίγουρα πιο heavy και πιο δουλεμένο άλμπουμ, από τον προκάτοχό του. Δείχνει τις προθέσεις της μπάντας, που ήρθε για να μείνει, υπηρετώντας το heavy rock ήχο. Φαίνεται άλλωστε, ότι άλμπουμ με άλμπουμ εξελίσσονται. Μακάρι, το χρειάζεται η μουσική μας.

555

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.