RISE OF THE NORTHSTAR: “The Legacy of Shi”

Παραδεχτείτε το, όλοι έχουμε μπάντες που γουστάρουμε τρελά παρόλο που ανήκουν σε μουσικά ιδιώματα που γενικά δεν τα πολύ-αντέχουμε. Ένα από αυτά τα είδη για μένα είναι το beatdown hardcore, προσκυνάω όπως όλοι τους Stamping Ground, σέβομαι απεριόριστα το “Satisfaction is the Death of Desire” των Hatebreed (τα επόμενα meh) και νόμιζα πως αυτό ήταν και το σύνολο της εμπλοκής μου με το είδος, μέχρι που μερικά χρόνια πριν έπεσε στα χέρια μου το παρθενικό EP των Γάλλων otaku “Demonstrating my Saiya Style” και ήταν love at first “yo”!

Γιατί αυτό; Γιατί είναι κάγκουρες και το ξέρουν και το απολαμβάνουν, γιατί όλοι γουστάρουν shonen manga, και γιατί πέρα των ιδιαίτερων θεματολογικών και στυλιστικών φετίχ τους είναι και μουσικά απολαυστικοί. Το “Τhe Legacy of Shi” ακολουθεί εννοείται την γνωστή hardcore/metal/hip-hop ομελέτα που ξέρουμε, πολύ Slayer, πολύ Hatebreed και πάντα μια πρέζα Wu-Tang Clan, samples από τη χώρα του ανατέλλοντος ήλιου, της δοξασμένης υπερκόπωσης και του πλοκαμοφόρου ερωτισμού και ένας πραγματικά καλός frontman να δένει το κοπάνημα.

Αυτή τη φορά βέβαια υποτίθεται ότι πρόκειται για concept album, για τη μάχη του τραγουδιστή με το oni (γιαπωνέζικος δαίμονας) που ζει μέσα του, αλλά μην περιμένετε κάτι πολύ σοβαροφανές και δυσκοίλιο, η φάση είναι πάντα groove, συμμορίτικος χαβαλές, μικρά κομμάτια και στο τέλος του “Teenage Rage” το καλύτερο σφηνάκι γαλλόφωνου rap που έχω ακούσει από την εποχή που οι Supreme NTM στοίχειωναν τα σοκάκια ρου Seine-Saint-Denis με τις σκατόφατσες τους.

Σκληροί, χαβαλέδες, σκοτεινοί όταν θέλουν (όχι συχνά), πιασάρικοι και πάντα αμετανόητοι geeks, οι ROTN μπορεί να κάνουν business as usual αλλά για ακόμα μια φορά business is REALY good. Προφανώς αν ψάχνετε σύνθετα και προοδευτικά ή κάφρικα trve ακούσματα αυτό το δισκάκι ΔΕΝ είναι για εσάς, όσοι όμως θέλετε κάτι ρυθμικό με κολλητικά riff το “The Legacy of Shi” παίζει metal/hardcore σε επίπεδα over 9000 (nani?)!  

442

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.