HIGH ON FIRE: “Electric Messiah”

Πραγματικά δεν μπορούσα να το φανταστώ το 2002 όταν αγόραζα το “Surrounded by Thieves” από το μόνο δισκάδικο στη Θεσσ/νίκη που έφερνε Relapse (νασαι καλά μεγάλε κι ας ήσουν ακριβούτσικος, η δισκοθήκη μου σε ευγνωμονεί) ότι η παρέα του Matt Pike όχι απλά θα έφτανε αισίως το όγδοο της άλμπουμ αλλά θα γινότανε και πρωτοκλασάτο όνομα του metal χώρου.

Βέβαια αν τότε μου έλεγες ότι μερικά χρόνια μετά οι Mastodon θα γινόντουσαν trendsetters του mainstream metal θα σε ρωτούσα που “γίνεσαι” μανιτάρια και αν παίζει καμιά καλή ποικιλία.

Ίσως το μόνο γκρουπ του περίεργου Celtic Frost meets Motorhead meets Slayer meets Sleep sludge/thrash ιδιώματος που κατάφερε να ξεχωρίσει τόσο σε δημοτικότητα, ενώ παλιοί συνοδοιπόροι όπως οι Lair of the Minotaur τρέχανε να προφτάσουν,  οι High on Fire προφανώς δεν βλέπουν λόγο να αλλάξουν στυλ ή να πειραματιστούν ιδιαίτερα και παραμένουν στα γνωστά ηχητικά πλαίσια όλων σχεδόν των άλμπουμ τους (εξαίρεση μόνο το εξαίρετο και πιο αργό doom/sludge ντεμπούτο τους “The Art of Self Defense”).

Ανελέητο riffing, ντραμς ομοβροντία πυροβολικού και μπάσιμο στο δίσκο με το “Spewn from the Earth” που είναι το καλύτερο κομμάτι που δεν έγραψαν οι Entombed από την εποχή του “Uprising”, το “Electric Messiah” συνεχίζει την παράδοση ξύλο-μαστούρα-πάλι ξύλο-τι το λιβανίζεις ρε μαλάκα γύρνα το, δεν νομίζω να περίμενε και το κοινό τους κάτι διαφορετικό άλλωστε.

Πολύ απλά, αν σας αρέσουν οι High on Fire, το δισκάκι αυτό θα σας καβλώσει, αν μέχρι τώρα δεν σας είχαν πει κάτι, αυτή η κυκλοφορία δεν πρόκειται να αλλάξει τη γνώμη σας, οι πιστοί προσέλθετε λοιπόν.

461

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.