ANOMALIE: “Integra EP”

Νέο EP από τους Αυστριακούς post-blacksters και όπως και το προηγούμενο άλμπουμ τους ,”Visions”, παρά το όνομα του γκρουπ δεν παίζουν και πολύ ανωμαλίες. Αν μη τι άλλο όσο πάνε γίνονται και πιο συμβατικοί με το μαυρομέταλλο τους να φλερτάρει με πιο γοτθικές doom φόρμες, κοινώς λίγο Harakiri for the Sky, λίγο Katatonia και το αγόρι μου.

Η διάρκεια του EP είναι normal, με 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας λίγο κάτω του μισάωρου, λογικό σε ένα ιδίωμα που τα full length συνήθως ξεπερνάνε το 50λεπτο, η παραγωγή όπως πάντα τζάμι, εκτελεστικά η αξία παραμένει σταθερή, μιλάμε για έμπειρους μουσικούς του είδους άλλωστε, και όλα πάνε όπως προβλέπεται. Αν ρίχνει κάτι το δισκάκι είναι αυτή ακριβώς η έλλειψη ανωμαλίας, όσο νάναι όταν κάτι διεκδικεί το post- συνθετικό στην περιγραφή του το περιμένω πιο περιπετειώδες, ειδικά όταν πρόκειται για EP που συνήθως για μια μπάντα αυτό είναι πράσινο φως για να τολμήσεις πράγματα που δεν κάνεις σε ολοκληρωμένο δίσκο.

Ακόμα και έτσι όμως πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη δουλειά σύγχρονου ατμοσφαιρικού black metal που θα ικανοποιήσει πλήρως τους οπαδούς των Αυστριακών, μέλη των οποίων θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στην Ελλάδα με το άλλο τους γκρουπ, τους προαναφερθέντες Harakiri for the Sky. Το κατά πόσο βέβαια αξίζει τον οβολό σας θα κριθεί από εσάς και το πόσο ταγμένοι είστε στο συγκεκριμένο μουσικό παρακλάδι. 

481

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.