EARTHLESS: “From The West”

To trio από το San Diego με το όνομα Earthless κοσμεί τις τάξεις του ψυχεδελικού βαρέως rock πάνω από μια δεκαετία.

Το πέμπτο τους ολοκληρωμένο album κυκλοφόρησε στις 16 Μαρτίου του τρέχοντος έτους και όπως είναι φυσικό, η μπάντα ξεκίνησε περιοδεία υποστήριξης και πρoώθησης του “Black Heaven”.

Οι Earthless είναι ένα μουσικό σχήμα που βασίζεται πολύ στον αυτοσχεδιασμό της παρασυρόμενης ψυχής του κιθαρίστα Isaiah Mitchell και το πάθος του rhythm section των Mike Eginton (μπάσο) και Mario Rubalcaba (τύμπανα), που παράλληλα με το να δημιουργούν ρυθμό, συγκρατούν τον πρώτο για να μην πέσει από το τεντωμένο σκοινί πάνω στο οποίο ακροβατεί κιθαριστικά. 

Σαν τέτοιο jamming συγκρότημα ως είναι φυσικό έχει εδραιώσει την καλή του φήμη παίζοντας πολλά live, τα οποία καταφέρνουν να αποτυπώσουν ιδανικά και τις ιδέες τους που καταγράφονται δισκογραφικά. 

Και έτσι για μια ακόμη φορά, παίρνουν την απόφαση (ή μάλλον η Nuclear Blast την πήρε) να κυκλοφορήσουν ένα ακόμη live album. 

 Η εμφάνιση που ηχογραφήθηκε υπό τον τίτλο “From The West”, έλαβε χώρα την 1η Μαρτίου 2018, στο  Great American Music Hall του San Francisco και συμπεριλαμβάνει 64 λεπτά συναυλιακής μαγείας για τους φίλους του ορχηστρικού (έχει κάποια λιγοστά φωνητικά) heavy rock. 

H tracklist περιέχει τα 4 από τα 6 κομμάτια του “Black Heaven”, το “Uluru Rock” από το album “From The Ages”, καθώς και τα κομμάτια “Communication Breakdown” (διασκευή Led Zeppelin, η οποία επιμηκύνεται κατά δυο περίπου λεπτά) και “Acid Crusher”.

Η μίξη του album έχει γίνει με γνώμονα τη μεταφορά του συναυλιακού συναισθήματος, η οποία περιγράφεται από εμένα ως επιτυχής. Αν βέβαια, δεν είσαι φίλος των Earthless, δεν θα βρεις κάτι το αναγκαίο για τη συλλογή σου, αν είσαι όμως ξέρεις πως ένα live album τους είναι εξίσου υψηλής ποιότητας με ένα στουντιακό.

385

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.