ELECTRIC SIX: “Bride of the Devil”

Αν δεν έχεις ακουστά το όνομα, δώσε μου τη διεύθυνση σου να έρθω να σε δέσω στην κεραία που έχεις στην ταράτσα και να σε αφήσω ατάιστο για λίγες μέρες, ώσπου να μετανοήσεις!

Και αυτό γιατί δεν είναι δυνατόν να παρακολουθείς την alternatve rock σκηνή και να μην έχεις πάρει χαμπάρι ένα συγκρότημα που έχει γράψει 17 albums από το 2003 ως σήμερα!

Οι Electric Six έγιναν πασίγνωστοι κάποτε με το ντεμπούτο “Fire” που περιείχε τα super hits “Danger! High Voltage” και “Gay Bar”, αλλά μετά για κάποιον ανεξήγητο λόγo, ενώ συνέχισαν να παράγουν μοναδική και ξεσηκωτική μουσική το mainstream (ΓΤΠ) αποφάσισε (μάλλον) πως είναι περισσότερο ποιοτικοί από ότι μπορεί να αντέξει ο “απλός” καταναλωτής.

16 δίσκους μετά φτάνουμε στο “Bride of the Devil”, στο οποίο οι Electric Six προσφέρουν όλα όσα περιμένεις από εκείνους και λίγα παραπάνω. Η αισθαντική και ζηλευτή φωνή του Dick Valentine πάντα στο προσκήνιο και μουσική που έχει εύρος από funk, soul, disco σε punk rock, garage μέχρι κάποια μικρά heavy rock/metal δάνεια, όπως στο εναρκτήριο “The Opener” που είναι το σκληρότερο κομμάτι που έχουν γράψει (συνηθισμένη καβλάντα από μεριάς τους). 

Στην παραγωγή μέλη της μπάντας, κάνοντας εξαιρετική δουλειά σε ένα album που έχει πολλά κομμάτια που θα στεκόντουσαν σε οποιοδήποτε μέρος, σε οποιαδήποτε περίσταση και θα άλλαζαν μονομιάς τη διάθεση ακόμα και σε βαριά άρρωστους ή απλά βαριά νυχτωμένους.

“Daddy’s Boy” και αρχίζω σαν χαζός να χορεύω, ενθυμούμενος την γαμάτη εμφάνιση τους στο φετινό Street Mode, χαλαρώνω λίγο με το “καλοκαιρινό” “(It gets a little) Jumpy”, funk-άρω σκληρά με το “Safety Girl”, εργκιταρίζω με το QOTSA-ικό “You’re Toast”, χοροπηδώ με το “Hades Ladies” με την γκρούβα να μου παίρνει τα μυαλά και στη συνέχεια με το ομώνυμο και το “Witches Burning”, το δεύτερο πιο σκληρό κομμάτι του δίσκου.  

Ακουστική κιθαρούλα και άραγμα με το “Full Moon over the Internet”, το “Grey Areas” φέρνει το disco party feeling στο λογαριασμό και το “Bride of the Devil” κλείνει με μια μπαλάντα που έχει τίλτο “The Worm in the Wood” (μπήκαν μέσα τους για λίγο οι Calexico).

Οι Electric Six δεν κυκλοφορούν απλά έναν ακόμη δίσκο. Καταφέρνουν να κυκλοφορήσουν έναν από τους πιο γεμάτους δίσκους τους, 15 χρόνια μετά το “Fire”, που μπορεί να μην έχει το super hit (αλλά ποιος ξέρει), αλλά η ποιότητα της μουσικής και των χιουμοριστικών στίχων του Dick Valentine είναι ακόμη εδώ και ίσως στην μεγαλύτερη φόρμα τους εδώ και χρόνια!

Αν νιώθεις κατάθλιψη, αν χάλασε η αγαπημένη σου μηχανή, αν ο σκύλος σου έφαγε την εργασία, αν σε χώρισε η μεγαλύτερη σου αγάπη, το φάρμακο λέγεται ELECTRIC SIX και θα σου πω ένα μυστικό: Το “Bride of the Devil” είναι μουσική για να χορεύεις μπροστά στον καθρέφτη σου με μια βούρτσα στο χέρι, φορώντας μόνο βρακί!

Συγγνώμη σου ζητώ αγαπημένη μου playlist, όμως ετούτο το album θα σε στοιχειώσει για πολύ πολύ πολύ καιρό! 

475

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.