GOD'S ARMY: “Demoncracy"

Κάποιες φορές, όταν ακούς ένα τραγούδι ή ένα άλμπουμ, πιάνεις τον εαυτό σου σε μία κατάσταση “μουσικής ρουτίνας”.

Τότε, χρειάζεται ένα “μουσικό σοκ” να σε επαναφέρει στην πραγματικότητα. Οι God’s Army, με το νέο τους άλμπουμ “Demoncracy” έρχονται να σου δώσουν αυτό το “σοκ”.

Οι God’s Army, απαρτίζονται από τον John ABC Smith (ex-Scanner) στο μπάσο και στη φωνή, τον Mark Cross (ex-Helloween, ex-Firewind, ex-Outloud) στα τύμπανα, τον Ian O’ Sullivan και τον Eddie Van Dahl στις κιθάρες. Κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ το 2014, με το όνομα God’s Army AD, λόγω νομικών προβλημάτων, και τώρα έφτασε η ώρα για το δεύτερο full length.

Ο ήχος του άλμπουμ είναι μία μίξη παραδοσιακού rock και metal, με στοιχεία από το κίνημα του Nwobhm με μία progressive δόση. Οι επιρροές τους από Dio μέχρι Helloween και Queensryche. Άλλωστε ο Mark υπήρξε μέλος των πρώτων.

Το άλμπουμ περιέχει τρία instrumental κομμάτια, τα “You Are You” , “The All Seeing Eye” και “Heroes And Demons”, στα οποία φαίνονται οι επιρροές από τους Queensryche και το “Operation Mindcrime“. Το “Free Your Mind” , πρόκειται για ένα γρήγορο κομμάτι, με ρυθμό και πολύ ωραίο σόλο. Θυμίζει έντονα, το “Stand Up And Shout” του αείμνηστου Dio. Το έτερο γρήγορο κομμάτι του άλμπουμ, “Games Without Frontiers”, έχει μία πιο hard rock πινελιά. Ο ρυθμός πέφτει σε mid-tempo και το “Enemy Maker” παίρνει σειρά. Μελωδικό, με πιασάρικο ρεφρέν και ωραίο σόλο. Τα “Final Destination” και “Before The Fall” είναι η αναφορά του Mark στους Helloween. Η μελωδία, τα πιασάρικα χορωδιακά μέρη και Helloween-ικά σόλο είναι το σήμα κατατεθέν. Το 13λεπτο έπος, “The Replicant”, έχει συνεχείς εναλλαγές από mid-tempo σε γρήγορο και έπειτα σε μπαλάντα. Πολύ ωραία riff και τρομερά σολαρίσματα συνθέτουν αυτό το κομμάτι.

Η αλήθεια είναι, ότι σίγουρα ξεφεύγεις από την “μουσική ρουτίνα” και πρόκειται για ένα άλμπουμ που αξίζει την προσοχή μας. Δώστε του ένα άκουσμα, δε θα χάσετε.

403

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.