SCARLET AURA: “Hot ‘N' Heavy”

Οι ημέρες που πιστεύαμε ότι το heavy metal είναι καθαρά αντρικό “σπορ”, φαίνεται ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Πολλά female-fronted σχήματα, κάνουν την εμφάνισή τους στις μέρες μας, και έχουν διεισδύσει στην μουσική σκηνή του heavy ήχου. Κάποια από αυτά αξίζουν την προσοχή μας. Οι Scarlet Aura, νομίζω είναι ένα από αυτά.

Ορμώμενοι από το Βουκουρέστι της γειτονικής Ρουμανίας, το τετραμελές σχήμα, κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ “Hot ‘N’ Heavy”, με έντεκα νέες συνθέσεις, melodic metal όπως μας λένε και οι ίδιοι. Το άλμπουμ κινείται μεταξύ hard rock και heavy metal και ατού του δίσκου, σίγουρα είναι η φωνή της Aura Danciulescu.

Το άλμπουμ είναι ότι μαρτυρά ο τίτλος του, “Hot ‘N’ Heavy”. Μελωδικό, ρυθμικό με δυνατά riffs και όμορφα σόλο. Δυνατές στιγμές του άλμπουμ, σίγουρα τα  “Hail To You” , “Hot ‘ N’ Heavy”, “Glimpse In The Mirror” και “You Bite Me I Bite You Back”. Κομμάτια μελωδικά, με ωραίο στίχο και σολαρίσματα που νομίζω θα γουστάρουν οι φίλοι του melodic metal και σίγουρα χωράνε στο setlist των επερχόμενων συναυλιών της μπαντας. Το “Falling To Pieces” έχει τη θέση του εμπορικού τραγουδιού στο άλμπουμ, ενώ από μία τέτοια κυκλοφορία δεν μπορούσε να λείπει και μία μπαλάντα. Το “Light Be My Guide” είναι μία έξυπνη επιλογή για το άλμπουμ. Εξαιρετικό σόλο και πέρασμα σε γρήγορο ρυθμό κατά το μέσο του κομματιού. Στο CD υπάρχει επίσης ένα bonus track, το “To New Horizons” από τη συμμετοχή της Aura στο Balkan Stars Project.

Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι με την κυκλοφορία του άλμπουμ, θα κυκλοφορήσει και το βιβλίο “The Book Of Scarlet- Ignition”, tο πρώτο μιας τριλογίας, όπου θα περιέχει και τους στίχους των τραγουδιών του άλμπουμ.

Σίγουρα από τις κυκλοφορίες, που οι φίλοι του melodic metal πρέπει να ακούσουν και, γιατί όχι, να  έχουν στη δισκοθήκη τους. Αξίζει επίσης την προσοχή των απανταχού μεταλλάδων, θα συνέχιζα εγώ, για τη σπάνια φωνή της Aura. Άλλωστε οι συναυλιακές επελάσεις τους  με Rhapsody και Angra, κάτι λένε.

497

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.