THUNDERCROW:”Heavy Metal Space Cowboy"

Η παρακαταθήκη των ‘70s-‘80s στο heavy metal, είναι τέτοια που ακόμη και σήμερα επηρεάζει πολλές μπάντες, με αποτέλεσμα να έχουν παραπλήσιο ήχο.

Οι Thundercrow είναι μια από αυτές τις μπάντες,με επιρροές από Motorhead έως και Slayer, από το ευρύ φάσμα δηλαδή, του heavy/thrash metal.

Οι Thundercrow είναι μια καινούργια μπάντα από το Arnstadt, που ιδρύθηκε το 2014 αλλά μόλις φέτος κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “ Heavy Metal Space Cowboy”. Με σαφείς επιρροές από Motorhead, Slayer, Kreator, θέλουν να παντρέψουν το heavy με το thrash,πετυχαίνοντας έτσι έναν δικό τους ήχο.

Το άλμπουμ ξεκινά με το “Welcome To The Show”, ένα γρήγορο κομμάτι με ρυθμό, θέλοντας να μας βάλουν στο νόημα του δικού τους show. Η δυάδα που ακολουθεί, τα “I Am The Butcher” και “Alcohol Is My Religion”, δεν προσθέτουν κάτι νέο στον ήχο του άλμπουμ. Ίδιος ρυθμός, ίδιο στυλ και τα δύο. Ακολουθεί το καλύτερο κομμάτι του δίσκου, ”Feed The War”, με επιρροές από Slayer. Γρήγορο, επιθετικό και με πολύ καλό στίχο. Επόμενο είναι το ομώνυμο “Heavy Metal Space Cowboy”, στο ίδιο στυλ με τα προηγούμενα, για να ακολουθήσει ένα από τα καλύτερα του άλμπουμ ,το “Rock ‘n Roll Will Never Die”. Ένα τραγούδι με σαφείς επιρροές από Motorhead, με ωραίο σόλο και με όλο το rock ‘n roll feeling. Ακόμη ένα μέτριο κομμάτι, το “Holidays In Hell”,γ ια να τελειώσει ο δίσκος με το “A Storm Will Rise”, ένα αρκετά αξιόλογο κομμάτι, με όλα τα στοιχεία που θέλει η μπάντα να προσδώσει στον ήχο της. Γρήγορο, με ρυθμό και με thrash περάσματα, ο κατάλληλος τρόπος να κλείσει ο δίσκος.

Οι Thundercrow λοιπόν, στο ντεμπούτο τους,επιλέγουν να δημιουργήσουν χωρίς νεωτερισμούς, αλλά με την παλιά καλή συνταγή του συνδυασμού επιρροών από μπάντες-μεγαθήρια στο είδος τους. Το αν θα πετύχουν, εξαρτάται από την ανταπόκριση του κόσμου. Θέλει ο κόσμος άλλο ένα αντίγραφο ενός μεγαθήριου, ή επιζητά κάτι καινούργιο;

492

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.