DRAGONY: “Masters Of The Multiverse”

Το 2007 στη Βιέννη,δημιουργήθηκε ένα project που έμελλε να ταράξει τα ήρεμα μουσικά νερά της Αυστρίας.

Το όνομα του,The Dragonslayer Project. Αφού είδαν ότι το εγχείρημα τους πήγαινε καλά, είπαν να το καθιερώσουν ως σχήμα. Μετονομάστηκαν λοιπόν, σε Dragony και ξεκίνησαν το ταξίδι τους στο χώρο του symphonic/power metal.

Σαν συμφωνική καταιγίδα στον μουσικό ουρανό έρχονται λοιπόν, με το τρίτο τους άλμπουμ “Masters Of The Multiverse”. Το άλμπουμ περιέχει στοιχεία από όλο το φάσμα του symphonic metal, από απλό symphonic έως και epic/power metal. Η συνεχής παρουσία των πλήκτρων και κάπου-κάπου των χορωδιών κάνουν τη διαφορά ως προς τον ήχο του άλμπουμ. Ο καταιγισμός των riffs με δόσεις από σόλο βοηθούν και αυτά με τη σειρά τους στον πλούσιο ήχο.

Το άλμπουμ σε αρπάζει από την αρχή με το δυνατό “Flame Of Tar Valon”, όπου τα καταιγιστικά riffs κάνουν την εμφάνισή τους. Μερικά χορωδιακά μέρη συνθέτουν το πάζλ του πρώτου κομματιού. “If It Bleeds We Can Kill It”, το επόμενο, στο ίδιο ύφος. Το “Grey Wardens” είναι από τα πιο δυνατά κομμάτια του άλμπουμ. Είναι ο πυρήνας της μουσικής ταυτότητας του, με δυνατά riffs, μελωδικό και ωραίο σόλο. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα “Angels On Neon Wings”, “Evermore” και “Eternia Eternal (Masters Of The Multiverse)”. Πολύ καλή η μπαλάντα “Fallen Star”,με εξαιρετικό σόλο. Tο “Days Of High Adventure” είναι το εμπορικό κομμάτι του δίσκου. Στο cd και μόνο, θα βρείτε την αξιόλογη διασκευή στο κομμάτι του Stan Bush “The Touch”.

Από το άλμπουμ δεν λείπουν και guest εμφανίσεις, όπως του κιθαρίστα των Sabbaton, Tommy Johansson, του τραγουδιστή των Van Canto, Ross Thompson και της γερμανίδας τραγουδίστριας Nora Bendzko.

Νομίζω, ό, τι καλύτερο στο χώρο του symphonic metal, για αυτή τη χρονιά. Ένα άλμπουμ που θα πρέπει να ακούσουν οι φίλοι του symphonic/power metal και φυσικά να υπάρχει στη δισκοθήκη τους. Άλλωστε,δεν βγαίνουν πλέον τόσα πολλά και καλά του είδους.

https://dragony.bandcamp.com/track/days-of-high-adventure
https://www.facebook.com/officialdragony

670

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.