HELL IN TOWN: “Bones”

Τι σκέφτεστε όταν ακούτε Bordeaux; Εγώ: καλό κρασί και Ζινεντίν Ζιντάν.

Υπάρχουν όμως και οι Hell In Town που σύμφωνα με το συνοδευόμενο δελτίο τύπου είναι ιστορικό σχήμα της τοπικής underground σκηνής.

Με αιχμή του δόρατος τον ιδρυτη/μπασίστα/τραγουδιστή Matt DMS, οι Hell In Town επιστρέφουν μετά από οχταετή λήθαργο. Το ομώνυμο ντεμπούτο τους είχε κυκλοφορήσει το 2010 και έκτοτε αγνοήθηκε η τύχη τους μέχρι φέτος.

Οι Γάλλοι λοιπόν, μάλλον έπεσαν στο Bordeaux μεταφερόμενοι από κάποιον θηλυπρεπή τυφώνα που πέρασε πρώτα από τη Νέα Ορλεανη. Δεν εξηγείται αλλιώς ο NOLA-ϊκός τρόπος ανάπτυξης των κομματιών τους και η ανσελμικού τύπου φωνή που φέρει και ένα τέταρτο Layne Staley, κάνοντας την πιο ανεκτή στα αυτιά μου (δεν έχω μεγάλη αδυναμία στον Phil για να είμαι ειλικρινής).

Ξεκάθαρη παραγωγή, κομμάτια που αφομοιώνουν όμορφα το feeling της ως άνω μουσικής σκηνής, έχοντας κάποιες Alice In Chains στιγμές (εν συντομία πάντα) και οι μουσικοί καλά δεμένοι και προπονημένοι. 

Το “Bones” μπαίνει στο μυαλό ενός μάγου που ασκεί τον μυστικισμό, το βουντού, την νεκρομαντεία και άλλα, περιγράφοντας τρόπον τινά τα όσα έχει περάσει το συγκρότημα από τη μέρα της δημιουργίας της.

35 λεπτά Down-ικού metal από ένα εξαιρετικό γαλλικό κουαρτέτο που αξίζει να ακούσετε, αν είστε φίλοι του γκρουβάτου sludge.

457

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.