BLOOD OF THE SUN: “Blood’s Thicker Than Love”

Με τους Τεξανούς δε μπλέκεις  ή αν μπλέξεις δεν ξεμπλέκεις! Εμείς ακούσαμε προσεκτικά το νέο πόνημα των Blood of the sun, “Blood’s Thicker Than Love”, που κυκλοφορεί το Νοέμβρη και μπήκαμε άθελά μας στη δεύτερη κατηγορία. Μπλέξαμε για τα καλά.

Το τσούρμο του drummer Henry Vasquez (στους Saint Vitus από το 2009 μέχρι τώρα), έρχεται για ακόμα μία φορά, μία με full length δουλειά (5η από το 2004), όχι μόνο να δηλώσει το παρόν, αλλά να ταράξει τα νερά εκ νέου, μιας και η προακρόαση και το “Keep The Lemmy’s Coming” , που διέθεσαν ως δείγμα από αυτή τη δουλειά, τους άνοιξε διάπλατα τις πόρτες για σημαντικά ευρωπαϊκά events, αφού το κοινό της Γηραιάς Ηπείρου λατρεύει τον ήχο τους.

Το “Blood’s Thicker Than Love”, καλύπτει μεν στο έπακρο τις μουσικές απαιτήσεις/“ανάγκες” των οπαδών της hard rock/metal σκηνής της δεκαετίας του ’70, αλλά ιντριγκάρει και τ’ αυτάκια των υπολοίπων φίλων του δυνατού – σκληρού ήχου. Αναμφισβήτητα, κατά την πορεία της ακρόασης θα συναντήσουμε εμφανείς και απροκάλυπτες επιρροές από ZZ Top, Nugent, Cactus, Mountain, Led Zeppelin και σαφέστατα Deep Purple, αλλά ο τρόπος που έχουν ενταχθεί στις συνθέσεις τους χωρίς μασκαρέματα και συγκαλύψεις, δημιουργεί ένα μοναδικό συνταίριασμα αμερικάνικου και βρετανικού κλασικού hard rock ήχου, κάτω από μία πιο σύγχρονη ρετρό αισθητική.

Ιδιαίτερη μνεία, πρέπει να γίνει στο ρόλο που έχουν τα πλήκτρα στις συνθέσεις τους, με τον Dave Gryder (συνιδρυτή της μπάντας και μέλος από το 2002 έως σήμερα), ως άξιο “τέκνο” της μεγάλης του Lord σχολής, δίνει το κάτι παραπάνω στο “Blood’s Thicker Than Love”, ώστε να ξεχωρίσει από το revival σωρό και να μας μεταφέρει άλλοτε στην “Burn” εποχή των Purple, κι άλλοτε στις αρχές των 80’s, με πιο electro – pop περάσματα (ενταγμένα όμως στις ακραιφνώς up-tempo hard rock συνθέσεις), προσομοιάζοντας σε Dave Greenfield (The Stranglers).

Οι συνθέσεις δυνατές και κολλητικές, με πατημένα τα γκάζια ή καλύτερα σπασμένα τα φρένα, από το εναρκτήριο “Keep The Lemmy’s Coming” (ένα φόρο τιμής στην Αυτού Εξοχότητα τον Lemmy Kilmister βεβαίως βεβαίως),  για να φτάσουμε με “κομμένη την ανάσα”, στο 6o (μόλις) track,που κλείνει το album, το “Blood Of The Road”.

Δεν ξέρω αν το “Blood’s Thicker Than Love”  ανήκει μέσα στα albums της χρονιάς (δε με ενδιαφέρει κιόλας), αλλά οι 6 συνθέσεις του, μπήκαν για τα καλά στις λίστες μας και είμαι βέβαιος ότι με το πέρας της ακρόασης, θα αναφωνήσουμε:“We want more, we want more”.

467

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.