RISING : “Sword And Scythe"

Όταν ακούς Epic Heavy Metal και μάλιστα από χώρα της Σκανδιναβικής χερσονήσου (Δανία),το μυαλό σου πάει μεμιάς στη Σκανδιναβική μυθολογία. Εκεί όπου δεσπόζουν ιστορίες για Vikings, βασιλιάδες, δράκους και φοβερές μάχες για μία θέση στη Valhalla, δίπλα στον Θεό Όντιν. Οι Rising δεν πραγματεύονται τίποτα από αυτά.

Το “Sword And Scythe’’, είναι το τέταρτο άλμπουμ των Rising, είναι πρωτοποριακό για την μπάντα, καθώς πρόκειται για concept άλμπουμ και πραγματεύεται την ιστορία της ανθρωπότητας. Επίσης πρωτοποριακός και ο ήχος, όπως καταλαβαίνεις από τις πρώτες νότες, συνδυάζοντας πρώιμο NWOBHM, με progressive στοιχεία.

Τα κομμάτια του άλμπουμ είναι αρκετά μικρά σε διάρκεια για Epic Metal,αλλά ουσιαστικά, καθώς περιέχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θέλουν τα μέλη της μπάντας να περάσουν στο ακροατήριο.
Το άλμπουμ ξεκινά με το instrumental “Amor Fati’’. Τα επόμενα δύο κομμάτια “Empirical’’ και “Hunger And Exile’’, είναι από τα καλύτερα του άλμπουμ και είναι ενδεικτικά για το πώς θα κινηθεί η πεντάδα από τη Δανία μουσικά. Γρήγορα, μελωδικά κομμάτια, με “πιασάρικο’’ ρεφρέν και εμφανή σημάδια επιρροής από το πρώιμο NWOBHM, μπολιασμένο με progressive rock ψήγματα .

Ακολουθεί το mid-tempo “Camp Century’’, για να επανέλθει η ταχύτητα με το “White Heat’’.Το “Ancestral Sun’’, είναι ένα κομμάτι-έκπληξη,καθώς ακούγονται για πρώτη φορά κάποια oriental στοιχεία. Το instrumental “Civil Dawn’’, διαδέχεται το κομμάτι με το καλύτερο σόλο του άλμπουμ, το “Salted Earth’’. Παρακάτω, συναντούμε τα “Renewal Ritual’’ και το έτερο πολύ καλό κομμάτι “Kill Automation’’. Ταχύτητα και σύνθεση τα ατού του. Το άλμπουμ κλείνουν τα “Sea Of Irrelevance’’ και το μεγαλύτερο, σε διάρκεια, τραγούδι του δίσκου, και συνάμα πιο επικό, “Aeterna’’.

Σίγουρα ένα ευχάριστο στο άκουσμα άλμπουμ, αλλά αν θες να ακούσεις Epic Metal ατόφιο, θα πρέπει να ψάξεις κάτι άλλο. Οι δυνατότητες της μπάντας όμως, είναι τέτοιες που δεν σε αφήνουν αδιάφορο. Ίδωμεν….

409

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.