VESSEL OF LIGHT: “Woodshed”

Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του debut ομότιτλου EP και οι Vessel Of Light, το σχήμα του κιθαρίστα Dan Lorenzo των Hades και του Nathan Opposition των Ancient VVisdom, δίνουν στο κοινό ένα νέο full length.

Φυσική ακολουθία του EP, το υλικό που εμπεριέχεται στο “Woodshed” είναι αξιοπρεπέστατο, άμεσο και πολύ ενδιαφέρον, ακροβατώντας ανάμεσα στο πολύ σκληρό hard rock, με τάσεις προσεγγιστικές προς τις solo δουλειές του Glenn Danzig, το doom (κάτι που τονίζεται και από τα φωνητικά του Nathan αλλά και από το βαρύ riffing του Lorenzo) και το τιμημένο U.S. metal, προφανείς καταβολές από το παρελθόν του Lorenzo, ένα καλοπαιγμένο δείγμα σύγχρονου metal.

Ο ήχος είναι διαυγέστατος, αναδεικνύοντας τις πολύ καλές ιδέες του Lorenzo (επί παραδείγματι τα “End It All”, “A Love So True” ή το εξαιρετικό “One Way Out” τα λες και υμνάκους), τη βαθιά, προσγειωμένη ερμηνεία του Nathan και με ένα ρυθμικό υπόβαθρο συμπαγέστατο και στακάτο, σε γενικά mid-tempo κομμάτια ίσου ποιοτικού επιπέδου.

Συμπερασματικά το ντουέτο αυτών των μουσικών δικαιολογεί πανάξια την κυκλοφορία του “Woodshed”. Ευχάριστη ακρόαση, το κεφάλι λογικά θα το κουνήσεις αρκετές φορές, πολύ καλά ρεφρέν στο σύνολο των τραγουδιών και αν είσαι από τους θαμώνες του ανεράϊδωτου / αντιπαραμυθένιου metal ή οπαδός από μπάντες όπως οι Trouble (θεοί!), παλαιοί Type-o-Negative ή / και Acid Bath, θα ευχαριστηθείς ένα πολύ καλό δίσκο από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού από εγγυημένα πολύπειρους συνθέτες. Very good.

www.facebook.com/vesseloflightband

482

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.