WOLFHEART: “Constellation Of The Black Light”

Δεκαοκτώ μήνες χρειάστηκαν ο Tuomas Saukkonen (ex- Before The Dawn) και η “αγέλη” του για να κυκλοφορήσουν την επόμενη δισκογραφική δουλειά τους, που θα “έντυνε” και τον φετινό χειμώνα του 2019.

Το “Constellation Of The Black Light” (ή αλλιώς ο Αστερισμός του Μαύρου Φωτός) αποτελεί το τέταρτο κεφάλαιο και διευρύνει περισσότερο το μουσικό φάσμα για τους Φιλανδούς Wolfheart. Αν ακούσατε πέρυσι το “Tyhjyys” και σας άρεσε, προετοιμαστείτε για νέες παγανιστικές περιπέτειες.

Το άλμπουμ περιέχει εφτά τραγούδια, τα οποία είναι μέσης διαρκείας με εξαίρεση του εναρκτήριου. Το “Everlasting Fall” είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του και αυτό που έχει τις πιο πολλές, προοδευτικές εναλλαγές. Η σύνθεση του έχει συνοχή και εξέλιξη και θα διαπιστώσετε πως οι μελωδικοί death metallers προσπαθούν ν’ αναπτύξουν ολοένα και περισσότερο το “winter metal” τους από τις προηγούμενες φορές. Ο παγωμένος καιρός στη Φινλανδία έκανε πάλι το θαύμα του στα “Blackwater”, “Forge With Fire” και “Defender” τα riffs και από τις δύο κιθάρες, αν και τεχνικά, συνδυάζονται άψογα με την δυναμικότητα και τα blastbeats των ντραμς. Η φατρία των κιθάρων και του πιάνου εναρμονίζονται υπέροχα μεταξύ τους στο “The Saw”. Ο ήχος των Wolfheart σ’ αυτόν τον δίσκο είναι σίγουρα πιο σκοτεινός και άμεσος σε σχέση με τις παλιότερες κυκλοφορίες τους. Τα στοιχεία του melodic death περιπλέκονται με έντεχνο τρόπο με αυτά του black. Θα μπορούσαμε να πούμε πως το συγκρότημα στο άλμπουμ του No 4 έχει βρει το κομβικό σημείο μεταξύ του χαρακτηρισμού που τους έχει αποδοθεί πολλάκις και εκείνου που θέλει να παίζει. Η βιρτουόζα ιδιοφυΐα που ακούει στο όνομα Tuomas Saukkonen έχει τη δυνατότητα με το project των Wolfheart να παραδίδει με την πάροδο των χρόνων και από ένα “έργο τέχνης” στο είδος του melodeath. Επίσης, του ταιριάζει ο χαρακτηρισμός της μηχανής που ‘γεννάει’ ατμοσφαιρικά και χαώδη κιθαριστικά riffs και σόλο.

Όσοι δεν τον ξέρετε, καιρός να τον μάθετε. Όσοι θεωρείτε περιττές τις συστάσεις, ελπίζουμε να έχετε ήδη βάλει το “Constellation Of The Black Light” να παίζει στα ηχεία σας. Καλό χειμώνα, είπαμε; 

514

Avatar photo
About Δικαία Οικονομάκη 83 Articles
Μεταξύ ημέρας και νύχτας η νοσηλεύτρια του περιοδικού απολαμβάνει στον ελεύθερό της χρόνο να ακούει μελωδικές metal μουσικές Σκανδιναβικής προέλευσης που εστιάζουν έντονα στην μελαγχολία και στην ατμόσφαιρα. Βέβαια ποτέ δεν λέει όχι και σε άλλα subgenres της metal μουσικής και στο ευρύ και πολυποίκιλο είδος του rock. Α, και στον καφέ!