SIR REG: “The Underdogs”

Οι Sir Reg είναι ένα συγκρότημα γλεντζέδικο.

Παίζουν εξαιρετικό celtic punk και η μεγάλη διαφορά τους με τους άλλους είναι πως ο τραγουδιστής τους Brendan Sheehy είναι γεννημένος στην Ιρλανδία και έχει την φοβερή αυτή προφορά που σε κάνει να χορεύεις πιο μανιασμένα, έχοντας στο νου σου τους θρύλους The Dubliners και άλλους τρελλάκηδες που έκαναν διάσημο τον κέλτικο ρυθμό.

Ο κύριος Sheehy αφού μετανάστευσε προς Σουηδία μεριά, βρήκε μουσικούς για να κάνει την καψούρα του και να συνοδεύσει μεγαθήρια όπως οι Dropkick Muprhys, Flogging Molly και Real McKenzies στην διασπορά του βρώμικου κέλτικου punk. Έχοντας παράλληλα με την κλασσική rock ορχήστρα, βιολί και μαντολίνο, η μουσική των Sir Reg είναι κατάλληλη για βίαια κατάποση λίτρων Guiness και αγνού ιρλανδέζικου whisky.

Ο ήχος τους δεν έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν, οι ρυθμοί τους είναι εξουθενωτικά γρήγοροι και ανασταίνουν ψυχικά νεκρούς. Εσύ που έχεις το τριφύλλι στην καρδία και αγαπάς την διασταύρωση της τίμιας κέλτικης μουσικής με το αλήτικο punk rock, πρέπει να βάλεις τους Sir Reg μέσα στην playlist σου.

Η παραγωγή είναι όσο καθαρή και όσο βρώμικη πρέπει για να μη χάνει το νόημα του το punk rock και το εξώφυλλο αυτή τη φορά μας παρουσιάζει και τα μούτρα των μουσικών που αποτελούν τους Sir Reg.

Αν κουνιέσαι σε ρυθμούς riverdance ακόμη και στον ύπνο σου, αν έχεις ματώσει στις πρόσφατες συναυλίες των Dropkick και θα πας να ξαναδείς δαγκωτό τους Rumjacks, νομίζω πως θα κάνεις μεγάλο λάθος αν δεν δώσεις την ευκαιρία ακρόασης αυτής της παρέας! Απόλαυσε λοιπόν δυνατά Punk κομμάτια και όμορφια drinking songs, αγνοώντας τα προβλήματα σου για 33 λεπτά.

583

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.