THE BREW: “The Art of Persuasion”

Ομολογώ πως αν δεν ήμουν αιώνια κολλημένος με το Championship Manager 01/02 (retro lover ως τον θάνατο ρε!), δεν θα ήξερα ούτε κατά που πέφτει το Grimsby.

Γενέτειρα πόλη των Άγγλων hard rockers The Brew που αν και μετρούν πάνω από δεκαετία και έχουν κυκλοφορήσει αρκετά albums, δεν τους είχα ούτε ακουστά. Τους μάθαμε τώρα, μάλλον επειδή ενδιαφέρθηκε για αυτούς η Napalm Records, που αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την ακούραστη υπομονή τους να συνεχίζουν να παίζουν τη μουσική τους όπως γουστάρουν ανεξαρτήτως επιτυχίας και ευρείας αναγνώρισης. 

Οι The Brew χωρίς αλλαγές στη σύνθεση, μιας που τα δυο μέλη με επώνυμο Smith είναι πατέρας και γιος (Τιμ-μπάσο, Kurtis- τύμπανα αντίστοιχα), με τον κύριο Barwick σε κιθάρα και φωνητικά απαρτίζουν αυτό το όμορφο τρίο. Οι Βρετανοί παίρνουν την κληρονομιά των ηλεκτρικών blues και του hard rock και το μεταφέρουν στο σήμερα, δημιουργώντας μια γέφυρα μεταξύ Βρετανικής retro rock σχολής (The Answer κτλ.) και neo rock αμερικάνικης (Black Stone Cherry, Alter Bridge). 

Δεν πρόκειται να σκίσεις τα εσώρουχα σου ακούγοντας το έβδομο ολοκληρωμένο τους album, “The Art of Persuasion”, αλλά θα παραδεχτείς πως έχουν κάτι να πουν. Όμορφες μελωδίες, πιασάρικα riffs, μια καλά δομημένη και ειλικρινής φωνή, με μουσικούς που το ζουν χωρίς να παρακαλούν για γεμάτα στάδια. Ο ήχος μπορεί να σας θυμίσει hard rock σχήματα που πλέον παίζουν μόνο μπροστά σε κοινό χιλιάδων, αλλά οι The Brew είναι μάλλον σχεδιασμένοι για μικρότερες σκηνές και ιδρωμένες ατμόσφαιρες.

Αν είσαι rock, του ελαφρού ιδιώματος κυρίως, θα διασκεδάσεις σίγουρα και θα ακούσεις ξανά και ξανά τον δίσκο αυτόν. Ακούγοντας τους καταλαβαίνεις πως ζωντανά θα είναι πολύ ενεργητικοί και ευχάριστοι!

Green Light από εμένα, μάγκες! Θα ψάξω την ιστορία σας…

511

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.