HYPNOS: "Set Fire To The Sky"

Αν και το υποδηλώνει το όνομα τους, οι Σουηδοί δεν θα σας οδηγήσουν στα μαλακά σας μαξιλάρια!

Οι Σουηδοί Hypnos έρχονται με το τρίτο τους album “Set Fire To The Sky” με νέο τραγουδιστη, τον Linus Johansson των heavy metalers Trial, που ανήκουν στο roster της Metal Blade Records.

Ο ήχος τους ακολουθεί το ευρύτερο retro rock κύμα της γενέτειρας τους και ταιριάζει ιδιαίτερα με εκείνον τον Horisont στα πρώτα τους albums. Κύριες επιρροές τους δείχνουν να είναι οι Iron Maiden και το ευρύτερο NWOBHM, αλλά και οι Rainbow. 

Η παραγωγή του παρόντος ακούγεται σαν να προσπαθεί να εξομοιώσει εκείνες των τελών της δεκαετίας του ’70 και των αρχών του ’80, οι μελωδίες και τα όμορφα solos των κιθαρωδών τους είναι κολλητικά, αλλά δυστυχώς τα φωνητικά του νέου τους τραγουδιστή κουτσαίνουν κάποιες φορές προσπαθώντας να ανέβουν όσο ψηλά γίνεται.

Το “Set Fire to the Sky” είναι μια καλή προσπάθεια της μπάντα από το Γέτεμποργ και ευχάριστη στο αυτί, αλλά δύσκολα θα μπει σφήνα στην άπλετη ποικιλία νοσταλγικών rock albums από μεγαθήρια όπως οι Graveyard, Audrey Horne, Night Light Orchestra ή οι προαναφερόμενοι Horisont.

Οι μουτζαχεντίν της νοσταλγίας θα το αγαπήσουν σίγουρα, αλλά οι πιο εκλεκτικοί θα βρουν αρκετά στραβοπατήματα που θα τους αναγκάσουν να κάνουν διαφορετική επένδυση.

Υπάρχει χώρος για εξέλιξη πάντως…

Highlights: “Deadline”, “Get Out”, “Time is Running Out”

474

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.