WHEEL IN THE SKY: "Beyond the Pale"

Δεν χορταίνω να ακούω όμορφη σύγχρονη, αλλά πεπαλαιωμένη rock ‘n’ roll/garage μουσική, και οι Σουηδοί είναι μαέστροι να δίνουν διαμάντια τέτοιου είδους κατά περιόδους!

Οι Wheel in the Sky μετά το ντεμπούτο τους “Heading for the Night” έρχονται για να μου κάνουν την καλύτερη δυνατή παρέα με το δεύτερο τους “Beyond The Pale” που είναι ένα κόσμημα εκείνου του rock ιδιώματος που κάποιοι θέλησαν να ονομάσουν power pop.

Έχοντας στον μυαλό τους τον τρόπο μεταφοράς των Beatles στον 21ο αιώνα, όπως το έκαναν μαγικά οι Imperial State Electric του Nicke Andersson, παίζουν πιασάρικες μελωδίες με έντονα 70s κιθαριστικά solos, γκρουβάτους ρυθμούς που σε ξεσηκώνουν και κάνουν την μπύρα νεράκι και με πανέμορμα κουμπωμένα φωνητικά από τον David Berlin, o οποίος έκανε κάποτε περίφημη δουλειά με ένα συγκρότημα ονόματι Mother Superior.

To κουαρτέτο από την μουσικομάνα Upssala, που φέρει ως όνομα τον τίτλο μιας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Journey, είναι μια ξεκάθαρη επιλογή για όσους γουστάρουν συγκροτήματα σαν τους Hellacopters (της δεύτερης εποχής), Imperial State Electric, Maervel και Baby Woodrose (έχουν δηλαδή και το στοιχείο της ψυχεδέλειας στον ήχο τους) και θέλουν να έχουν ένα album στην playlist τους, στο οποίο το κουμπί skip δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται.

Προσωπικά, βρήκα ένα από τα φετινά outsiders για την εικοσάδα μου στο τέλος της χρονιάς και θα αργήσω να το αφαιρέσω από την playlist μου! 

Highlights: “Beyond The Pale”, “Undead Love”, “Invisible Eyes”, “Burn Babylon Burn!”

794

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.