ONKEL TOM: “Bier Ernst”

Ο Θείος Tom είναι μια από τις σημαντικότερες φιγούρες του Ευρωπαϊκού metal.

Οι δουλειές του με τους Sodom έβαλαν πολλά τούβλα στο οικοδόμημα τόσο του thrash metal, όσο και των death και black. Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με θυμωμένο thrash metal, αλλά με κάτι διαφορετικό.

Ο Tom Angelripper, κατά κόσμον Thomas Such, κυκλοφορεί σε λίγο καιρό το όγδοο album του που μάλιστα θα είναι διπλό. Δισκογραφώντας και ως Onkel Tom από το 1995 με το ντεμπούτο του “Ein Schöner Tag”, ακούγεται πλέον στο “Bier Ernst” σαν μια γέφυρα μεταξύ των Tankard και των Die Toten Hosen, ενώ κάποιες φορές μου φέρνει στο μυαλό και τους In Extremo. Αποκλειστικά τραγουδισμένα στα γερμανικά (ja, mein freund), o θείος και οι φίλοι του μας προσφέρουν 21 κομμάτια αφιερωμένα στο αλκοολ (ειδικά στην μπίρα), τη μπέκρα και την καλοπέραση.

Η παραγωγή του “Bier Ernst” είναι σχετικά ωμή, αρμόζουσα στο κόλπο που έχει φτιάξει και τα κομμάτια είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους. Κάποια πιο metal από τα άλλα, κάποια πιο punk, κάποια με ρυθμούς βαυβαρικούς και παρτουζορεφρέν (όλοι μαζί!) και το γεγονός πως είναι τραγουδισμένα σε μια δύσκολη γλώσσα δεν βοηθάει πολύ. 

To “Bier Ernst” δεν θα ανοίξει κανενός τα μάτια, δεν θα φέρει κάτι καινούργιο στην τέχνη της μουσικής και γενικά ακούγεται κυρίως σαν ξεκαύλωμα του Tom. Δεν νομίζω να συγκινήσει άλλους από εκείνους που έχουν εικόνισμα τον θείο πάνω από την κάβα τους και κάποιους από τους συμπατριώτες τους.  

Θα πιω μια μπίρα στην υγειά σου, Τοm, αλλά θα πω όχι ευχαριστώ στο “Bier Ernst”, περιμένοντας το επόμενο βήμα των Sodom.

Highlights: “Durst Ist Schlimmer Als Heimweh”, “Ich Fin”, “Das Blaue Buch Des Lebens”

558

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.