FALL OF ORDER : “Ascension”

Άλλο ένα πολύ καλό δείγμα από πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα.

Ο λόγος για το “Ascension”, ένα EP τεσσάρων κομματιών (συν ενός ακουστικού intro) από τους Αθηναίους Fall Of Order, μια τετράδα που δείχνει να κατέχει πλήρως το αντικείμενο στο οποίο επιδίδεται.

Βασική επιρροή που αντιλήφθηκα, είναι οι μεγάλοι At The Gates της μεσαίας περιόδου τους (δηλαδή των ορόσημων “Terminal Spirit Disease” και “Slaughter Of The Soul”) με πολλά ψήγματα από την φιλοσοφία των Trivium, κάτι που προσδίδει φρεσκάδα στο έτσι κι αλλιώς θαυμάσιο υλικό του EP.

Εξαιρετική κιθαριστική δουλειά, τόσο στον δομικό όσο και στον solo τομέα, με τεχνικότατο, αφλύαρο riffing, συμπαγές ρυθμικό δίδυμο (με τον Νικήτα Μαντόλα – επίσης στους W.E.B. και στους Manhattan Project – να αποδεικνύει για άλλη μια φορά την εκτελεστική του δεινότητα) και φοβερά φωνητικά, πλήρως ορισμένα προς το ύφος που υπηρετεί η μπάντα. Οργή και δύναμη.

Το “Ascension” μου άρεσε συνολικά. Και τα τέσσερα κομμάτια έχουν το δικό τους αυτόνομο ενδιαφέρον με τα “The Conquest” και “Wrath of the Serpent” να είναι βουτηγμένα στην παράδοση των Σουηδών death metal θεών, το πάρα πολύ καλό groovy “Rose Of Carnage” (μου θύμισε λίγο τους διαλυμένους Θεσσαλονικείς Dagger Of Betrayal) και το “The Burial Of Doubts”,  μάλλον το πιο πειραματικό  / τεχνικό κομμάτι το οποίο παλινδρομεί ανάμεσα στην ευρωπαϊκή death metal οπτική και την χειμαρρώδη αίσθηση των Trivium (με ένα διάχυτο άρωμα “core-ίλας”).

Καθαρότατος, αψεγάδιαστος ήχος για άλλη μια φορά από τον Στέλιο Κοσλίδη και τον συνεργάτη του Αχιλλέα Μανόπουλο στα Stelthsound Studios του (η εξέλιξή του πίσω από τις κονσόλες δείχνει ασταμάτητη) και τελικώς ένα άριστο δισκογραφικό ντεμπούτο, που χρίζει τους Fall Of Order άκρως ελπιδοφόρους. Αν είναι έτσι και η πλήρης full length δουλειά τους, θα λερωθούν πολλά βρακάκια.

https://www.facebook.com/falloforder/

757

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.