BLACK VIPER: “Hellions of Fire”

Οι Black Viper είναι ένα καινούριο speed metal σχήμα από το Όσλο της Νορβηγίας. Το  “Hellions of Fire” είναι το πρώτο album τους και πραγματικά ο δίσκος παίρνει κεφάλια.

Η μπάντα ξεκίνησε σαν ένα solo project αρχές του 2013 όταν ο drummer Cato Stormoen ξεκίνησε να γράφει κάποια κομμάτια εμπνευσμένα από Heavy και Speed metal τα οποία δεν ταίριαζαν με την άλλη του μπάντα, τους Deathhammer. Τελικά αποφασίζει να φτιάξει ένα καινούριο group και αφού βρίσκει τα κατάλληλα μέλη κυκλοφορεί το 2016, πλέον σαν Black Viper, το EP “Storming with Vengeance”και το Σεπτέμβρη από τη High Roller Records το “Hellions of Fire”. Φυσικά οι Black Viper αγαπάνε το US Metal με το album να βρίθει επιρροών η καλύτερα αναφορών  από Agent Steel, Heathen, Savage Grace αλλά και απο κλασσικά συγκροτήματα όπως Priest και Maiden.

Το “Hellions of Fire” διαρκεί περίπου 48 λεπτά και περιέχει εφτά κομμάτια. Το ομώνυμο κομμάτι ανοίγει ιδανικά το album, με την χαλαρή εισαγωγή να μην σε προιδεάζει για την metal καταιγίδα που ξεσπάει στη συνέχεια του τραγουδιού. Επόμενο το “Metal Blitzkrieg” με τους νορβηγούς να εξαπολύουν μεταλλικό κεραυνοβόλο πόλεμο χωρίς να παίρνουν αιχμαλώτους , με τις κιθάρες να είναι υπερηχητικές. Γενικά το συγκρότημα είναι σε πολύ καλό παικτικό επίπεδο, με τον τραγουδιστή να πιάνει υψηλή απόδοση. Μεγάλο κομμάτι το “Quest For Power / The Fountain of Might ”μεταφορικά και κυριολεκτικα (δεκάλεπτο) με επική χροιά, που όσο περνάει ο χρόνος τόσο μεγαλώνει μέσα σου. Ακολουθεί το “Storming With Vengeance” ένα επίσης τέρμα τα γκάζια τραγούδι και το“Suspiria” με το φοβερό solo στη μέση.

Οι νορβηγοί αποφεύγουν το λάθος που κάνουν πολλές μπάντες στο ξεκίνημα τους  να φορτώνουν τα τραγούδια τους με περιττά πράγματα με αποτέλεσμα ο δίσκος να μην έχει νεκρά σημεία και να ακούγεται στην ολότητα του. Έκτο κομάτι το “Freedom’s Reign” με την αύρα των Savage Grace να το διαπερνά και ο επίλογος με το φανταστικό “Nightmare Mausοleum” είναι αντάξιος του υπόλοιπου δίσκου.

Το “Hellions of Fire” είναι ένα πολύ καλό ντεμπούτο και είναι σίγουρο οτι οι Black Viper θα μας απασχολήσουν και στο μέλλον.

549

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.