NIGHT DEMON: "LIVE DARKNESS"

Έχουμε δει και έχουμε ακούσει εκατοντάδες συγκροτήματα και δίσκους (είτε live, είτε studio) και λίγα από αυτά τα κρατήσαμε στην καρδιά μας και στο μυαλό μας.

Τρανό παράδειγμα είναι οι Night Demon οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους δύο δισκάρες (“Curse Of The Damned” και “Darkness Remains”), ένα ομώνυμο Ep και ένα single (“Black Widow”), έχουν θερίσει stage όπως του Keep it True, του Κυττάρου και του Eightball και μας έχουν αφήσει παντελώς άφωνους με την ποιότητα, την ενέργεια και το feeling που έχουν στην μουσική τους.

Άρα θα μπορούσα να πω πως ήρθε η ώρα να μας χαρίσουν όλη αυτήν την ενέργεια μέσα από το “Live Darkness”, μια ζωντανή κυκλοφορία σε διπλό cd ή τριπλό βινύλιο, ηχογραφημένη όχι σε κάποιο γνωστό stage αλλά σε ένα κατάμεστο “φιλικό” τους σπίτι στο Ohio του Cleveland. Ήταν ευκαιρία να βρεθούν αγκαλιά με τους οπαδούς τους και να παίξουν ένα set φωτιά.

Ταγμένοι στο old-school Heavy Metal, η κυκλοφορία αυτή αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα το ποιόν των Night Demon. Έχουν φέρει τον ήχο, την ενέργεια και τον οργασμό των ’80’s στο σήμερα. Με προσεγμένο ήχο που φέρνει εκείνη την βραδιά κατευθείαν μέσα στο σπίτι σου και επιλογή κομματιών από την μέχρι τώρα πορεία των Αμερικανών που σε αναγκάζει ευχάριστα να ανατριχιάσεις από συγκίνηση και να μην ξεκολλάς το δάχτυλό σου από το repeat.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αναλύσουμε τα κομμάτια που περιέχονται αλλά θα αφήσω ένα τυράκι έτσι για την λιγούρα. Διασκευάζουν το “Evil like a Knife” των Midnight και μαζί τους είναι και ο Athenar αυτοπροσώπως. Με μια γρήγορη αυτιά έχουμε 23 τραγουδάρες και καταπληκτικό ήχο, περιρρέουσα αίσθηση ηδονής, παλιμπαιδισμό συναισθημάτων και ατελείωτο κούνημα σβέρκου.

Κλείνοντας θα προσθέσω πως τέτοια ανατριχίλα με live δίσκο έχω να νοιώσω από το “Live After Death” των Iron Maiden το οποίο το άκουσα για πρώτη φορά πριν 19 χρόνια.

536

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.