DISTANT DREAM: “Your Own Story”

‘Ένας χρόνος χρειάστηκε για να μας διηγηθούν το επόμενο μέρος της “ιστορίας” τους ο κιθαρίστας Marcin Majrowski και οι guest μουσικοί του.

Ειδικότερα, σε κάθε δισκογραφική δουλειά των Distant Dream, ο κιθαρίστας από την Πολωνία επιλέγει να συνεργαστεί ολοένα και με περισσότερους και διαφορετικούς μουσικούς, ώστε να επιφέρει ένα διαφορετικό ηχητικό αποτέλεσμα. Το 2017 έκαναν το breakthrough τους με το “It All Starts From Pieces”. Μια post rock κυκλοφορία με αρκετά στοιχεία metal, που στην κυριολεξία άγγιζε τα όρια του ‘τέλειου’ για το ιδίωμα. (Κάντε ένα διάλειμα από την ανάγνωση, πατώντας εδώ και θα καταλάβετε).

Το “Your Own Story” κυκλοφόρησε την άνοιξη και αποτελεί το δεύτερο κεφάλαιο της μουσικής πορείας τους. Το άλμπουμ περιέχει εννιά κομμάτια και ξεκινάει αρκετά δυναμικά με το “Images”. Μια πανέμορφη μελωδία με τα ταξιδιάρικά riffs του να δημιουργούν έναν ατμοσφαιρικό ηχότοπο. Παρ’όλη τη πάροδο των instrumentals, συνειδητοποιεί κανείς πως δεν υπάρχει η επιθυμητή συνοχή μεταξύ τους, κάτι το οποίο έσφυζε στο “IASFP”. Το επίπεδο του παιξίματος της κιθάρας, ωστόσο, του Majrowski παραμένει υψηλό και ποιοτικό. Η διαπίστωση αυτή εξακριβώνεται στα “Reflection”, “Lost In The Universe” (το οποίο έχει αρκετά στοιχεία prog), “Darkest Moment” και “Endless Destination”. Σε γενικές γραμμμές, οι συνθέσεις του άλμπουμ παραμένουν αρκετά απλοικές και δεν ξεπερνάνε εκείνες του προκατόχου του. Δεν δημιουργείται έτσι η αίσθηση της έκπληξης και του εντυπωσιασμού στον ακροατή.

Το “Your Own Story” είναι ένας καλός δίσκος για ν’ ανακαλύψει ο οπαδός του είδους και ν’ ακούσει κατά τις νυχτερινές ώρες. Προσωπικά, μιλώντας, θεωρώ πως όποιος είναι γνωστός με το έργο των Distant Dream σίγουρα θα επιστρέψει στο – σχεδόν – τέλειο “It All Starts From Pieces” για να ικανοποιήσει τις μουσικόφιλες ορέξεις του. Αναμένουμε για καλύτερα!

512

Avatar photo
About Δικαία Οικονομάκη 83 Articles
Μεταξύ ημέρας και νύχτας η νοσηλεύτρια του περιοδικού απολαμβάνει στον ελεύθερό της χρόνο να ακούει μελωδικές metal μουσικές Σκανδιναβικής προέλευσης που εστιάζουν έντονα στην μελαγχολία και στην ατμόσφαιρα. Βέβαια ποτέ δεν λέει όχι και σε άλλα subgenres της metal μουσικής και στο ευρύ και πολυποίκιλο είδος του rock. Α, και στον καφέ!