MONOLITH GROWS!: “Black and Supersonic”

To πρώτο συνθετικό του ονόματος αυτού του μουσικού σχήματος από τη Modena της Ιταλίας, θεωρώ πως είναι υπεραρκετό για να καταλάβεις που κυμαίνεται ηχητικά. Ναι, ναι, heavy rock, stoner μπλα μπλα μπλα. Θα πρέπει όμως να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος.

Το κουαρτέτο από την χώρα-μητέρα της pasta έχει ως μεγάλη επιρροή την λεγόμενη grunge σκηνή και ειδικότερα το δίπτυχο Soundgarden-Alice In Chains. Και μουσικά, αλλά και φωνητικά, μιας που ο Andrea Marzoli “αντιγράφει” άλλοτε τον Chris Cornell και άλλοτε τον Layne Staley, δίχως να βγάζει την παραμικρή προσωπική του χροιά.

Υπάρχουν καλές ιδέες στο δεύτερο album των Μonolith Grows!, “Black and Supersonic”, αλλά έχουν έτη φωτός απόσταση από την έννοια πρωτοτυπία, και η αναφορά progressive στο δελτίο τύπου μάλλον είναι υπερβολική. Ένα τραβηγμένο solo εδώ και ένα παρακάτω, δεν μπορεί από μόνο του να θεωρηθεί προοδευτικό, ενώ και η άνιση παραγωγή που σε κάποια κομμάτια είναι δυναμική και υπεραρκετή, σε άλλα πάλι αδύναμη και ανούσια.

To παρόν δισκίο απευθύνεται σε νοσταλγούς της φωνής των δυο προαναφερθέντων αυτόχειρων τραγουδιστών, οι οποίοι θέλουν να ακούσουν και κάτι παραπάνω από τις δισκογραφίες αυτών. Οι υπόλοιποι μια ακρόαση από περιέργεια και δρόμο.

Highlights: “Satan Monday Bureau”, “Empire of Dirt”

467

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.