BIG CITY: “Big City Life”

Οι Νορβηγοί Big City κυκλοφορούν φέτος το καλοκαίρι το album τους “Big City Life” και αυτή είναι η δεύτερη τους κυκλοφορία τα τελευταία εννιά χρόνια. Οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μελωδικό Heavy Metal συγκρότημα όμως παίζουν Hard Rock που πολλές φορές φλερτάρει έντονα με AOR.

‘Ολα τα μέλη των Big City είναι έμπειροι μουσικοί και συμμετέχουν η συμμετείχαν σε μπάντες όπως Satyricon και Blood Red Throne. Βασικός πυλώνας του συγκροτήματος είναι ο κιθαρίστας Daniel Olaisen ο οποίος τα τελευταία δέκα χρόνια διοχετεύει τις πιο μελωδικές  ιδέες του στους Big City.Το πολύ καλό εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο Tim Eckhors (Scorpions, Ektomorf, UDO). Μαζί με το “Big City Life”, για να γίνει πιο ελκυστικό το πακέτο, διατίθεται το πρώτο album των νορβηγών “Wintersleep” που κυκλοφόρησε μόνο σε ψηφιακή μορφή και το οποίο είναι ελαφρά υποδεέστερο απο την καινούρια κυκλοφορία.

Στο “Big City Life” υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές για ένα δυνατό album. O τραγουδιστής έχει συμπαθητική φωνή, οι κιθαρίστες του συγκροτήματος έχουν κάνει καλή δουλειά, ο παραγωγός δεν χαντακώνει τη μουσική τους και γενικά είναι άρτιοι τεχνικά. Εκεί όμως που υστερεί σημαντικά ο δίσκος είναι στο songwriting. Σχεδόν όλα τα τραγούδια είναι αδιάφορα και δεν καταφέρνουν να κερδίσουν την προσοχή του ακροατή με εξαίρεση το “Running For Your Life” που είναι και το πιο heavy του δίσκου και το “Daemon in the Dark”. 

Δυστυχώς το “Big City Life” είναι μια χαμένη ευκαιρία για τους Big City και μακάρι στον επόμενο δίσκο να τα καταφέρουν καλύτερα.

506

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.