AEOLIAN: “Silent Witness”

Debut album για τους Aeolian, μια ισπανική μπάντα με έδρα τη Μαγιόρκα η οποία ανήκει στην κατηγορία άκρως υποσχόμενη μιας και το debut της “Silent Witness” είναι πάρα πολύ καλό.

Κινούμενοι στο χώρο του blackίζοντος μελωδικού death metal με διάσπαρτα folk σημεία, η τετράδα αυτή δείχνει να ξέρει πολύ εμπεριστατωμένα το αντικείμενό της και το υλικό που προσφέρει είναι αξιοπρεπέστατο.

Πολύ καλά φωνητικά, ευδιάκριτα για το είδος αλλά με περίσσεια οργή και δυναμικότητα από τον Daniel Perez ο οποίος διακρίνεται για την ευρύτητα στην έκφρασή του (από αλά Danny Filth τσιρίδες μέχρι εξευγενισμένο Stanne-ικό growling και Hestnaes-ική θεατρικότητα στα μεγαλόπνοα ρεφρέν. Οξυδερκές και πολύ ενδιαφέρον riffing που κινείται με άνεση σε όλο το εξτρεμιστικό εύρος μπολιάζοντας με μεγάλες δόσεις αγνού, πατροπαράδοτου heavy metal και στις τρομερές solo επιλογές από τους Raul Moran και Gabi Escalas και πίσω τους, ένα σφιχτοδεμένο ρυθμικό υπόβαθρο που επιταχύνει και επιβραδύνει με ομαλότητα αναδεικνύοντας τη ροή του album σε άλλο ένα – από τα πολλά – ατού του. Προσεγμένες εναλλαγές, συνθετικός οίστρος στις φοβερές γέφυρες που μεταβάλλουν τις συναισθηματικές στάθμες αστραπιαία και απόλυτος σεβασμός στις επιρροές τους.

Τα κομμάτια είναι όλα διαμάντια. Πάρα πολύ καλό riffing στο μελωδικό death / black “Immensity” (μου θύμισε τους Omnium Gatherum), πολύ καλό το τεχνικότατο “Chimera” (αν και προσεγγίζει επικίνδυνα τα χωράφια του Accept-ικού heavy metal εντούτοις οι blast γέφυρες είναι εντυπωσιακές), τα επικά Insomnium-ικά / Primordial-ικά / Amorphis-ικά “Return of the Wolf King” (με παπάδες από τον drummer Alberto Barrientos) και “The End of Ice” και εξαιρετικά τα “Going to Extinction” (μίξη των Iron Maiden και των Cradle Of Filth), “Elysium” (η αναγωγή των Manowar σε death πλαίσια με καταπληκτικά solos) και τα θυελλώδη “Black Storm”, “Witness” και “Oryx”.

Ολοκάθαρος ήχος, με μειωμένη γυαλάδα που τονίζει τον heavy metal χαρακτήρα του  album, εκτελεστική δεινότητα και απόδοσή αυτής με εντελώς άμεσο, αφλύαρο τρόπο, συνθετική σαφήνεια και συνοχή. Συνολικά το “Silent Witness” είναι ένα αριστουργηματικό δισκογραφικό ξεκίνημα για τους Aeolian που με το καλημέρα θέτουν υποψηφιότητα να πάρουν τα σκήπτρα στον μελωδικό death metal χώρο. Άριστη δημιουργία, απολύτως προτεινόμενη σε κάθε metaller.

https://www.facebook.com/aeolianmetalband

http://www.aeolianband.com

547

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.