SONS OF ALPHA CENTAURI: “Continuum”

Καλά, ρε αθεόφοβοι, δεύτερο album μετά από 11 χρόνια; Κόντρα στους Tool κάνετε;

Πάντως, για να πούμε την αλήθεια, το δεύτερο album τους “Continuum” ξεκίνησε να γράφεται λίγο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους το 2007. Αλλά λίγο η συνεργασία τους με τους νονούς του desert, Yawning Man (κυκλοφόρησαν ως Yawning Sons), λίγο εκείνες με τους Treasure Cat, Waterways και Karma To Burn, που κατέληξαν σε σειρά κυκλοφοριών Eps και 7”, μαζεμένα αυτά τους έβγαλαν από το κλίμα.

2018 λοιπόν και οι Βρετανοί progressive heavy rock ινστρουμενταλιστές Sons of Alpha Centauri επιστρέφουν με 8 κομμάτια, συνολικής διάρκειας 38 λεπτών. Αν σου αρέσει η μουσική χωρίς την παρουσία φωνητικών, μπορείς να ανέβεις στο αεροσκάφος των SoAC και να κάνεις μια βόλτα γύρω από κάποιον αχαρτογράφητο πλανήτη, παρέα με τους τέσσερις αυτούς τύπους που προσεγγίζουν την τέχνη σαν επιστήμη.

Τα πλήκτρα που αγκαλιάζουν τα υπόλοιπα όργανα δημιουργούν μια space rock αίσθηση που αφήνει πολύ χώρο στους υπόλοιπους να ξετυλίξουν το ταλέντο τους, αποτελώντας πολύ καλή παρέα, τόσο καλή που δεν θα καταλάβεις πότε τελείωσε το album. Βέβαια, αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί είναι μεν αρκετά όμορφη μουσική για να σε συνοδεύσει σε ένα χαλαρό απόγευμα, αλλά δεν έχει κάτι το οποίο θα σε κάνει να το ερωτευτείς και να σε βγάλει από τις σκέψεις σου.

Οι άνθρωποι σίγουρα δεν είναι τυχαίοι, αν σκεφτεί κανείς πόσοι όχι τυχαίοι εμπιστεύτηκαν τις ικανότητες τους, οπότε αδυνατώ να πιστέψω πως αυτό το album είναι αποτέλεσμα εντεκάχρονης μελέτης.  Άνω του μετρίου σαφώς, αλλά μακρυά από το εκθαμβωτικό που περίμενα μετά από τόσα χρόνια.

H τελική ετυμηγορία δική σας.

Highlights: “Solar Storm”, “Io”

509

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.