BEHIND THE SMOKESCREEN: “Scars Within” EP

Νέο EP για τους εξ Ιωαννίνων modern metallers Behind The Smokesreen, τρία χρόνια μετά το αρκετά καλό debut τους “Age Of Corruption”.

Οι βασικές επιρροές τους δεν έχουν αλλάξει και η μουσική που προτείνουν μέσα από τα τρία νέα κομμάτια (συν το single “Shelter In I” το οποίο κυκλοφόρησε το 2017) είναι ένα αρκετά δυναμικό και ενδιαφέρον κράμα σύγχρονης metal μουσικής που το DNA της δομείται από την μελωδικότητα των Machine Head, την groovy αισθητική των Pantera και τη solo φρασεολογία του Zakk Wylde.

Έξυπνα τεχνικά riffs και φουριόζικα solos από τους Νάσο Δρούγκα και Δημήτρη Λουκά, κεφάτοι, γρήγοροι ρυθμοί από τους Κυριάκο Μάγδαλη (drums) και Λευτέρη Παππά (μπάσο) και πολύ καλά φωνητικά από τον Νίκωνα Τσολάκο, οργισμένα, με καλή προφορά και άρθρωση.

Και τα τέσσερα τραγούδια είναι πολύ καλά δείγματα της τρέχουσας καλλιτεχνικής κατεύθυνσης της μπάντας. Δυναμικό και groovy το “Too Ambitious” (μου θύμησε αμφότερους τους Θεσσαλονίκείς θεούληδες Psycho Choke και Less Than Human), heavy metal attitude με εξαιρετικό ρεφρέν στο “Broken is the Word” και ιδιαίτερη, σχετικά αυθεντική μελωδικότητα στα “Future Re-Set” και “Shelter In I”.

Οι συνθέσεις των Behind The Smokesreen υποστηρίζονται από τον πολύ καλό ήχο και συμπερασματικώς, το “Scars Within” είναι ένα πολύ καλό – αν και μικρό – σετάκι τραγουδιών που θα σε κάνουν να απολαύσεις το μπουκάλι σου. Αν είσαι γρήγορος, πίνεις και δεύτερο, εμπνέει το κλίμα.

https://www.facebook.com/BehindTheSmokescreengr/
https://behindthesmokescreengr.bandcamp.com

497

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.