THE AMORETTES : "Born To Break"

Τεράστια η περιουσία που άφησαν οι Girlschool και η Joan Jet και ευτυχώς που υπάρχουν άξιες συνεχιστές τους όπως οι The Amorettes, σκοτσέζες καλλονές των οποίων η πορεία από το 2010 είναι άκρως ανοδική.

Χωρίς φανφάρες, γκλαμουριές και καγκουριές στα μουσικά τους αποτυπώματα, το σκοτσέζικο τριο μας προσφέρει απλόχερα ατόφιο rock and roll, δυναμικό και straight from the heart.

Πασιφανείς οι επιρροές τους από τους Ac/Dc, τους Hellacopters, αλλά προπάντων από την βασίλισσα του είδους Joan Jet. Ξερός ο έγχορδος και τυμπανιστικός ήχος, με πιασάρικα χορευτικά riff ικανά για ανελέητο χοροπηδητό, συνδεδεμένα με μελωδικά χτισμένα σόλο, εμβολιασμένα από την πεντακάθαρη “JoanJett-ική” φωνή της Gill που μας δίνουν το πλούσιο rock and roll μίγμα των The Amorettes.

Έμφαση στην ’80s αισθητική δεν έχει δοθεί απλά με χαρακτηριστικό τρόπο, άλλα είναι το Α και το Ω της μουσικής τους. Είναι αληθινές, είναι oldschool, είναι οι Amorettes και όποιος σέβεται τον εαυτό του ως ροκεντρολάς πρέπει να ακούσει αυτήν εδώ την κυκλοφορία.

511

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.