CRYSTAL TEARS: “Decadence Deluxe” -Listening Session-

Την Κυριακή 29 Απριλίου είχα την τιμή να παρευρεθώ στο private listening season του καινούριου δίσκου των Crystal tears. Ήταν η παρθενική μου παρουσία σε ένα τέτοιο private listening και έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος από την φιλοξενία των παιδιών και το άκουσμα του άλμπουμ.

Ωραίες μελωδίες, εκπληκτικά σόλο και μουσική παρμένη από αλλά μεγάλα συγκροτήματα είναι μερικά από τα στοιχεία που θα συναντήσουμε στο καινούριο άλμπουμ της Θεσσαλονικιώτικης μπάντας Crystal Tears, το “Decadence Deluxe”. Tέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου, “Hellmade”, οι Crystal Tears επιστρέφουν δυναμικά στο προσκήνιο της heavy metal σκηνής χαρίζοντας μας αξιομνημόνευτα τραγούδια που έρχονται για να μείνουν. 

Το πρώτο κομμάτι που συναντάμε στον άλμπουμ ονόματι “Evil vs Evil” είναι το ιδανικό ξεκίνημα για ένα heavy metal άλμπουμ. Εκπληκτικά ντραμς και σόλο κιθάρας συνθέτουν το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ. Το ιδιαίτερο το οποίο πέτυχαν τα παιδιά των Crystal tears είναι ότι κατάφεραν να δημιουργήσουν κομμάτια που δεν θα σε κάνουν να  βαρεθείς καθώς το καθένα από αυτά έχει την δική του ταυτότητα. 

Οι στίχοι των περισσότερων τραγουδιών καταπιάνονται με καίρια ζητήματα της κοινωνίας μας, όπως η εκμετάλλευση των ανθρώπων, η μετανάστευση, οι θρησκευτικές αντιλήψεις, η ευτυχία και η δυστυχία. Τέτοια κομμάτια είναι τα “Where Angels Die”, “Death Haunts Forever”, “My Own Hell” και το “Bleeding Me”. 

Μια ευχάριστη έκπληξη που θα συναντήσουμε είναι οι ροκ μπαλάντες με τις γεμάτες συναίσθημα και πιασάρικες μελωδίες. Επίσης κάτι άλλο που γίνεται εύκολο αντιληπτό από τους ειδήμονες αυτού του είδους της μουσικής είναι οι επιρροές από ξένα συγκροτήματα που έχουν αφήσει την δικιά τους σφραγίδα στην παγκόσμια μουσική όπως οι Judas Priest με το “Heart of a Lion” που τα παιδιά το προσάρμοσαν στα μέτρα τους.  Το ίδιο συμβαίνει και σε μερικά άλλα κομμάτια όπου βρίσκουμε το ύφος των Iron Maiden, Bon Jovi και Garry Moore.

Δεν θα πρέπει με τίποτα να παραλείψουμε την έκπληκτη δουλειά της παραγωγής που επιμελήθηκε ο κ. Λιαπάκης, χαρίζοντας μας κρυστάλλινο ήχο και “καθαρότητα” σε όλα τα κομμάτια του άλμπουμ. Κατά την άποψή μου το “ Bleeding Me “ είναι ο κρυφός άσσος του δίσκου το οποίο συνδυάζει έντονους στοίχους και ωραία εναλλαγή μελωδιών. Τέλος, το “Tears for the Dead” εκτός του ότι είναι το τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ, μπορούμε να πούμε ότι είναι και το τραγούδι κατατεθέν που αντιπροσωπεύει πλήρως την φύση των Crystal tears. Ο δίσκος περιλαμβάνει και 2 bonus τραγούδια από το live του μοναδικού Ryan Roxie από την επίσκεψη του στην Θεσσαλονίκη. 

Πολλά συγχαρητήρια οφείλουμε να δώσουμε σε όλα τα “γκαρντάσια” της μπάντας καθώς φαίνεται ότι έδωσαν το εκατό τα εκατό του εαυτού τους μένοντας πιστοί στη Heavy metal μουσική που τόσα χρόνια υπηρετούν. 

Εν κατακλείδι ο δίσκος “Decadence Deluxe” συνδυάζει φρεσκάδα και παλιά ακούσματα και αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για να γεμίσει την συλλογή της heavy metal δισκογραφία σας. 

https://www.facebook.com/crystaltearsband/

Λάζαρος Λαζαρίδης

315