THE FREEKS: “Crazy World”

To rock ‘n’ roll άρμα του Ruben Romano (Fu Manchu, Nebula) βγαίνει από το garage για τέταρτη φορά και η νέα του διαδρομή ονομάζεται “Crazy World”.

Συνεχίζοντας από εκεί που άφησε τα πράγματα ο Ruben και οι 3 συνοδοιπόροι του, μας φέρνουν οχτώ τραγούδια που έχουν ως βάση τους το garage rock ‘n’ roll των MC5 και το διανθίζουν με space/kraut χρώματα από την παλέτα των Hawkwind, δημιουργώντας έναν ακόμη ενδιαφέρον δίσκο που σε σχέση με τον προηγούμενο, γέρνει περισσότερο στα προαναφερθέντα σχήματα στα οποία συμμετέχει ο Romano.

Εξαιρετική παραγωγή, η οποία ισορροπεί περίφημα την απαιτούμενη βρώμα του garage και τη πιο καθάρια φύση του space, που σε συνδυασμό με το πανέμορφο δυστοπικό εξώφυλλο κάνει την τέταρτη ολοκληρωμένη κυκλοφορία των The Freeks πιο ελκυστική.

Τα άγρια φωνητικά του Romano, αν και δεν είναι κάτι το ευήκουστο, διογκώνουν την ανάγκη να θες να ακούσεις ξανά το album (είμαστε μαζόχες εμείς οι rockers), λόγω της ευστοχίας τους και της σωστής τοποθέτησης τους. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε αυτό το album, είναι πως έχει εισέλθει στην ιστορία και μια horror αισθητική που άλλοτε θύμιζε The Cramps (“Thank You, Mr Downing”) και άλλοτε Marilyn Manson (“Chronic Abduction”) και κάνει τους Freeks να ταιριάζουν πλέον πολύ με την ανάγνωση κάποιου βιβλίου σαν το “Neuromancer”.

Ποιοτική αναβάθμιση για τους The Freeks, που με την νέα τους κίνηση, θα πείσουν περισσότερους ανθρώπους του underground κινήματος και ίσως να τους φέρει σε περιοδεία στα μέρη μας.

Highlights: “This is Love”, “Take 9”, “Hypnotize my Heart”, “Chronic Abduction”

518

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.