Religion & Politics Pt 4: Μεταλλική Ορθότητα

 “Η πολιτική ορθότητα καταστρέφει το metal”, “Καταραμένοι SJWs” και διάφορες άλλες άναρθρες κραυγές εκτοξεύονται επί καθημερινής βάσης τον τελευταίο καιρό σε διάφορα site και zine με αφορμή τον πούλο που παίρνουν ορισμένες βαρυμεταλλικές χιονονιφάδες. Το περίεργο είναι πως αν ρωτήσεις κάποιον τι σκατά είναι η “πολιτική ορθότητα”, δεν θα πάρεις συγκεκριμένη απάντηση.

Βλέπετε, το κίνημα που υποστηρίζει την πολιτική ορθότητα δεν είναι ομοιογενές και οι ορισμοί ποικίλουν μεταξύ των υποστηρικτών, πόσο μάλλον μεταξύ των απληροφόρητων συνήθως πολέμιων. Για πολλούς πολιτική ορθότητα σημαίνει απλά να προσπαθείς να μην είσαι αρχίδι. Μην πετάς ρατσιστικές μαλακίες, μην είσαι μισογύνης και να προσφωνείς τα trans άτομα όπως προτιμούν αυτ@. Τόσο δύσκολο. Προφανώς όμως και υπάρχουν και άτομα που το παρατραβάνε, όπως και σε κάθε προοδευτική κίνηση. 

Είναι δεδομένο πως ένα κύμα αλλαγής έρχεται με πολλά πλοκάμια, μερικά από τα οποία σαν καλό hentai προσπαθούν να χωθούν όσο πιο υπερβολικά βαθιά μπορούν εξερευνώντας και ξεπερνώντας τα όρια. Κοινώς, κάποιοι νομοτελειακά πάντα το γαμάνε, είναι μέρος της όλης διαδικασίας. Το κίνημα για τα δικαιώματα των μαύρων στην Αμερική εκτός από τους Μαύρους Πάνθηρες γέννησε και τον αφροκεντρικό εθνικισμό και το Nation of Islam, ο φεμινισμός εκτός από τη σόκιν ιδέα ότι οι γυναίκες είναι νοήμονα όντα και όχι σπερματοδοχεία γέννησε την Valerie Solanas και ο Αναρχισμός εκτός από τις συντεχνίες, το 8ωρο και πολλά άλλα ωραία γέννησε και ηλίθιους που προσκυνάνε σαν υπόδειγμα επαναστάτη τον Netjajev.  

Είναι αυτά λόγοι να απορρίψεις το σύνολο; Προφανώς και όχι. Υπάρχει και ένα πράγμα που ονομάζεται “φιλτράρισμα”, οπότε και μπορούμε να γράφουμε τυπάκια που λένε ότι το να έχεις τζίβες είναι cultural appropriation και κάθε κριτική στο Ισλάμ ισλαμοφοβία στα παλιά μας τα παπούτσια χωρίς να απορρίπτουμε το concept της πολιτικής ορθότητας σαν σύνολο. Αν πάλι όταν λέτε ότι σας ενοχλεί  η πολιτική ορθότητα δεν εννοείτε τέτοια ακραία παραδείγματα αλλά το ότι σας κράζουνε όταν λέτε τον άλλο “αδερφή” σαν βρισιά και φωνάζετε “τι κωλάρα είναι αυτή” σε ανυποψίαστες γυναίκες, τότε σόρυ αλλά το πρόβλημα είστε εσείς και όχι οι SJWs.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε όσο ούγκανοι θέλετε, φυσικά και μπορείτε αρκεί να δέχεστε τις επιπτώσεις, το ότι θα είστε αντιπαθείς και θα φάτε κράξιμο, και ενδεχομένως μποϋκοτάζ. Έχετε τον τσαμπουκά να το κάνετε; Σταματήστε το κλάμα, αφήστε ελεύθερο τον μισογυνισμό και τον ρατσισμό σας και πάρτε απόφαση ότι θα παίζετε σε όλο και λιγότερα μέρη και θα έχετε όλο και λιγότερη απήχηση όσο το κοινό αρχίζει να καταλαβαίνει τι νούμερα είστε. Δική σας επιλογή πάντα.

Όσο για τα χλωρά που καίγονται με τα ξερά και τις υπερβολικές αντιδράσεις που ζημιώνουν μπάντες και σκηνές συλλογικά για τις μαλακίες λίγων, για αυτό δεν φταίει η πολιτική ορθότητα αλλά εμείς που σαν κοινό δεν φροντίσαμε να κρατάμε τη σκηνή μας καθαρή από καθάρματα, σεσημασμένους βιαστές, νεοναζί και λοιπά κατακάθια. Για δεκαετίες ανακατευόμαστε με τα πίτουρα και τώρα μας φταίνε οι κότες, ειδικά το black metal παρακλάδι που όλο μιλάει για “ελιτισμό” αλλά στην πράξη έχει γεμίσει με wannabe-alpha incel κομπλεξικούς που μόνο ελίτ δεν μπορούν να θεωρηθούν, μάλλον untermenschen με τον δικό τους ορισμό.

Αρχίστε λοιπόν να καθαρίζετε λίγο τον μουσικό Στάβλο του Αυγεία που έχει καταντήσει η μεταλλική κοινότητα και θα δείτε ότι ως διά μαγείας οι περισσότεροι “SJW” (όπως τους αποκαλείτε έτσι συλλογικά και αόριστα) θα σας αφήσουν ήσυχους, και αν μείνει (που πιθανότατα θα μείνει) και μια μειονότητα που θα συνεχίσει να κάνει την τρίχα τριχιά, so what, εδώ και δεκαετίες το είδος τρώει λογοκρισία, κυνήγι από παπάδες και κυράτσες τύπου Tipper Gore, αυτό σας μάρανε;

532

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.