NECROS CHRISTOS: “Domedon Doxomedon”

Αρκετά χρόνια έχουν περάσει από το “Doom of the Occult” των Γερμανών αλλά από ότι φαίνεται δεν επαναπαύτηκαν μιας και είναι πιο σκοτεινοί από ποτέ, με το “Domedon Doxomedon” να είναι ίσως η πιο φιλόδοξη δουλειά τους μέχρι τώρα.

Αποτελούμενο από 3 Cd ή 3 LP, τα “ITH”, “SETH” και “TEI”, με το καθένα να περιέχει 3 death metal κομμάτια και 6 ambient/ritual, συγκεκριμένα 3 Temples και 3 Gates όπως συνήθως, το νέο άλμπουμ πιθανότατα ξενίσει όσους αποζητούν κάτι απλό και κάφρικό, αλλά οι Necros Christos ποτέ δεν έπαιζαν το παιχνίδι του “κοίτα πόσο χαμηλά κουρδίζω και πόσα triggers βάζω”.

Παλιομοδίτικο σε παραγωγή, χαμηλό σε ταχύτητες αλλά πλούσιο σε ατμόσφαιρα και riff, το death metal τους εδώ θυμίζει ακόμα περισσότερο τις καλές εποχές των Sinister, την πρώτη δουλειά των Therion αλλά και την μπάντα αναφορά για το στυλ τους, τους Acheron, με ελάχιστα τσαλίμια και φουλ του σκότους. Τα ορχηστρικά κομμάτια σίγουρα κάποιοι θα τα βρουν βαρετά, αλλά προσωπικά δεν με χαλάνε καθόλου, ίσα ίσα προσθέτουν στο όλο σκηνικό και προφανώς η μπάντα θα έχει και τους λόγους της για την προσθήκη τους, συμβολικούς ή τελετουργικούς.

Για συγκεκριμένο κοινό μεν αλλά παραπάνω από αξιόλογο, ίσως να μην είναι αυτό που ζητάνε οι κυνηγοί του blast-beat και η δομή του ίσως να είναι περίεργη, αλλά οι λάτρεις του occult death metal αρκεί να ακούσουν το πρώτο κομμάτι “I Am Christ” για να πειστούν και να πάνε για προσκύνημα. +CΤΑΥΡΩCΟΝ+      

535

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.