MASADA: “When the Lights Go Out”

Θα μπορούσε να είναι άρθρο σε περιοδικό “Εμείς και η Αρχαιολογία”, αλλά για διάφορους λόγους θα φιλοξενηθεί στο rockway.gr.

Οι Masada είναι ένα thrash metal σχήμα από το Σικάγο, το οποίο ξεκίνησε την πορεία του στον σκληρό ήχο περί το 1986 και μετά από δυο demos και ένα split εξαφανίστηκαν από προσώπου γης, σαν την αρχαία μυθική πόλη Ατλαντίδα.

Λίγα παραπάνω από είκοσι χρόνια αργότερα, εμφανίζονται και πάλι και κυκλοφορούν ένα ΕΡ με τίτλο “Old Warnings and New Truths”, το οποίο περιείχε τρία νέα τραγούδια και δυο από την πρώτη τους περίοδο σε νέες εκτελέσεις.

Φέτος, επανέρχονται εκ νέου με ένα νέο ΕΡ που τιτλοφορείται “When the Lights go out”, με σκοπό να μπουν σφήνα στην πολυπληθή thrash metal σκηνή που γεννοβολάει τέκνα χωρίς σταματημό. Αν θέλετε την άποψη μου πάντως, κρατάτε μικρό καλάθι γιατί με τους Masada πολλά κεράσια δεν θα μαζέψετε.

Φαίνεται να τιμούν με τον τρόπο τους τους Sacred Reich με τους οποίους μοιάζουν αρκετά, αλλά όπως ακούγονται εδώ, δεν φτάνουν ούτε κατά διάνοια την κάβλα των προαναφερθέντων. Το σοντομικό εξώφυλλο και τα hardcore ξεσπάσματα επίσης δεν είναι αρκετά για να βάλουν την κυκλοφορία αυτή σε θετικό πρόσημο και την αφήνουν να παραπαίει κοντά στα όρια του μετρίου.

Δεν ξέρω τι γίνεται όταν σβήνουν τα φώτα, αλλά μάλλον δεν είναι καλό!

516

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.