HIGH REEPER: “High Reeper”

Ζητείται εθελοντής να μετρήσει πόσες φορές έχω γράψει Black Sabbath, όσο καιρό αρθρογραφώ για τούτον εδώ τον ιστότοπο!

Και αυτό επειδή θα αναγκαστώ να γράψω και πάλι Black Sabbath, όταν θα προσπαθώ να περιγράψω τον ήχο των High Reeper από την τίμια Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. 

Φρέσκο συγκρότημα, “μπαγιάτικο” στυλ που απευθύνεται καθαρά στους ρετροροκάδες του μάταιου αυτού κόσμου και σε όσους γουστάρουν να ακούν “μαστουριάρικη” μουσική, εμπνευσμένη από τα τέλη των 60s και τις αρχές των 70s. 

Η παραγωγή του ντεμπούτου των High Reeper έχει εκείνη τη σκόνη απάνω της που σε παραπέμπει στα ένδοξα χρόνια της απαρχής του σκληρού rock, αλλά δίχως να το παρακάνει. Επίσης, αν και κάποιες φορές αναγνωρίζεις τον Ozzy στη φωνή του κυρίου Zach Thomas, οι High Reeper έχουν και πιο σύγχρονα heavy rock κομμάτια που φέρνουν στο μυαλό μου τους Dozer ή τους Black Rainbows για να κατονομάσουμε κάποιους.

Τα κομμάτια από όσο καταλαβαίνει κανείς δεν κρύβουν κάποια καινοτομία, αλλά υμνούν το παρελθόν με σεβάσμιο τρόπο, που θα κάνει τους οπαδούς του vintage rock να τους συμπαθήσουν αν μη τι άλλο, αφού δείχνουν να έχουν και μέλλον.

Κυκλοφορία για τους μύστες του είδους! Οι υπόλοιποι ας τους έχουν υπόψη τους για την επόμενη φορά!

Highlights: “Soul Taker”, “High Reeper” (σόλο τύμπανα, δικέ μου), “Double Down and Let it Ride”

510

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.