SHOW YOUR FACE: “Show Your Face III”

Επαναφορά για τους Καρδιτσιώτες metallers, μια από τις πιο εξελίξιμες μπάντες στην extreme metal σκηνή της χώρας μας, με ένα φιλόδοξο album που δικαιολογεί πλήρως το χρονικό διάστημα δισκογραφικής σιωπής από το “Apnea” του 2013.

Η μουσική των Show Your Face στο φερώνυμο τρίτο album τους πατάει γερά σε μερικούς εκ των ηγετών του σύγχρονου extreme metal ήχου αντλώντας τα καλύτερα στοιχεία τους, με επίκεντρο τους Gojira και τους Mastodon και δανειοληπτικές αφετηρίες είτε από την αμερικανική είτε την ευρωπαϊκή σχολή του ρεύματος.

Αν και οι επιρροές είναι σχετικά ξεκάθαρες εντούτοις οι Show Your Face επιδεικνύουν μια συνθετική ευφυΐα, αναμιγνύοντάς τις μαεστρικά και καταφέρνοντας να εκτοξεύσουν το ενδιαφέρον του ακούσματος. Η μελωδικότητα που εξάγεται υποσκελίζει την τεχνικότητα και ίσως αυτό το γεγονός να είναι το απόλυτο highlight του album μιας και αυτό το χαρακτηριστικό δίνει ένα αποτέλεσμα αξιομνημόνευτο, που μπορεί να απευθυνθεί και σε ένα ευρύτερο – πέραν των φανατικών της δυσκολίας – ακροατήριο.

Εκτελεστικά τα μέλη της μπάντας σπέρνουν. Φοβερή απόδοση από τους Αχιλλέα και Κώστα, με riff-ολογία που ναι μεν δομικά παραπέμπει στα προαναφερθέντα ονόματα, από την άλλη δε, η αμεσότητα που μεταλλάσσεται το υλικό φιλτραρισμένο από το προσωπικό στιλ της μπάντας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα ένα σύνολο από πολύ catchy όσο και headbang τραγούδια, κάτι που οφείλεται και στο απόλυτα εναρμονισμένο στο κλίμα ρυθμικό δίδυμο των Huge (μπάσο και φωνητικά) και Vis (drums). Αέρας εκτελεστικής άνεσης σε μια ευρύτατη γκάμα ταχυτήτων (αν και το “III” θα το έθετα μάλλον στα γρήγορα albums), αφλύαρο σφυροκόπημα που όμως κρατά το “τόπι” σταθερά μπροστά στο αισθητήριο του ακροατή. Ο δε Huge φωνητικώς τα καταφέρνει περίφημα, λυσσομανώντας πίσω από το μικρόφωνο σε Duplantier-ικό εκφραστικό ύφος.

Πολλές καλές ιδέες μέσα στο Gojira/Mastodon πνεύμα και σε τραγούδια όπως το “I the One”, τα “Allies in Mud” και “Proud for Nothing” με τάσεις προς τους The Black Dhalia Murder (ή και τους Trivium), τα φοβερά και με αρκετές δόσεις από Machine Head “Madness” και “Chains of Denial”, το Sepultura grooved “Buying Time”, το core-ίζον “Empty Thrones” με το ανθεμικό ρεφρέν του που μου έφερε στο νου τους Heaven Shall Burn, το καταπληκτικό “Two Faced” και το “Drift Away” που μέσα στο οποίο εμπεριέχονται όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία των Show Your Face.

Η λαμαρινάτη ηχητική φύση του ιδιώματος είναι ελαττωμένη στο “III” και για μια ακόμη φορά νιώθω ότι πρέπει να αποδοθούν εύσημα στη δουλειά του Στέλιου Κοσλίδη ο οποίος δείχνει ότι κατέχει πλήρως τον τεχνικό τομέα παρουσίασης τέτοιου είδους υλικού. Ολοκάθαρος ήχος με πλήρη απουσία fx, μια διαυγέστατη παραγωγή που δεν προκαλεί πονοκεφάλους ή φθορές στο ακουστικό σύστημα του ακροατή, ήχος βαρύς και ογκώδης, ιδανικός για το αντικείμενο που διαπραγματεύονται οι Καρδιτσιώτες.

Τελικώς, οι Show Your Face καταθέτουν έναν εξαιρετικό δίσκο εξτρεμιστικής μουσικής που τιμά τους πνευματικούς πατέρες τους. Κορυφαία εκτελεστική απόδοση, εντυπωσιακή μελωδικότητα στη συνθετική οπτική, επαγγελματισμός και φρεσκάδα. Intellectual death metal επί της ουσίας, πλήρως συμβατό με τον σύγχρονο γαμώκοσμο στον οποίο ζω. Δίσκοι σαν το “III” είναι ανάλογοι σωτήριων δόσεων οξυγόνου μέσα στην τοξικότητα της κοινωνίας του ηττημένου ήδη Ανθρώπου. Μπράβο και τα σέβη μου.

https://www.facebook.com/Showyourfaceband/

638

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.